Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 2. līdz 8. aprīlim

© Publicitātes foto

8.lapa

«Pērkona» labāko dziesmu koncerts

Publicitātes foto

Sestdien, 2. aprīlī, pulksten 19 Valmieras Kultūras centrā gaidāms leģendārās grupas «Pērkons» labāko dziesmu koncerts.

«Pērkons» svin 40! Pirms 40 gadiem Ieva Akuratere kādā pusnaktī nosapņoja, ka tolaik jaunizveidotā grupa jānodēvē par «Pērkonu». Tā zibeņi, dārdi un palaikam romantiskais lietutiņš trāpīja mērķī toreiz un trāpa arī tagad, nu grupa «Pērkons», iespējams, ir vistitulētākā grupa Latvijā - divi Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieki: Ieva Akuratere, saņēmusi arī Draudzīgā Aicinājuma medaļu un Juris Kulakovs, kurš ir arī Līvānu goda pilsonis, trīs Jūrmalas goda pilsoņi un visi apbalvoti ar Barikāžu piemiņas medaļām.

Gaviļnieki saviem klausītājiem koncertā piedāvās dzirdēt savas radošās darbības laikā sakrātās un tautā iemīļotās dziesmas, to skaitā «Zaļā dziesma», «Slidotava», «Labu vakar», «Dziesma par sapumpuroto zaru», «Gandrīz tautasdziesma», «Mana dienišķā dziesma» un daudzas citas. Kamēr «Pērkons» būs spējīgs savienot daili ar spēku, tas turpinās dārdēt. «Perkons» aizvien turpina nest nacionālo pašapziņu un aizvien skan kā no 80. gadiem, kad roks turēja tautu pie cerības.

Informācija apmeklētājiem! Koncerta norise sākotnēji tika plānota 2021. gada 30. oktobrī. Visas biļetes, kas iegādātas uz koncertu 30. oktobrī, ir derīgas uz koncerta pārcelto datumu - 2022. gada 2. aprīli.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais