Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 26. marta līdz 1. aprīlim

© Publicitātes foto

6.lapa

Ceļā uz Valentīna Skulmes simtgadi

Publicitātes foto

Ceļā uz Valentīna Skulmes simtgadi, Mālpils Kultūras centra izstāžu zālē atklāta Mālpils novadnieku un vienas dzimtas mākslinieku Otto Skulmes, Martas Skulmes un Džemmas Skulmes darbu izstāde «Skulmju zīmē».

Izstāde tapusi sadarbībā ar mākslas mecenātiem Zuzānu ģimeni, kuri Mālpils Kultūras centram no savas kolekcijas deponējuši septiņas Oto Skulmes ainavas un Artūru Dimiteru (jaunāko), kurš izstādei atvēlējis Džemmas un Martas Skulmes darbus.

Izstāde «Skulmju zīmē» apskatāma Mālpils kultūras centrā līdz 12. maijam.

Savukārt 22. un 23. aprīlī Mālpils Kultūras centrā tiks rādīts koncertuzvedums «Valentīns Skulme 100 vēstulēs» - par godu aktiera Valentīna Skulmes 100 gadu jubilejai. Valentīna Skulmes stāstu stāstīs aktieri Katrīne Pasternaka un Juris Kalniņš, mīms Andris Apinis, dejotāji Egija Abaroviča un Reinis Rešetins, pianisti Roksana Tarvide un Kaspars Bumbišs, kā arī Mālpils Kultūras centra amatierteātris «Vēji».

Koncertuzveduma radošo komandu veido režisors Kārlis Anitens, māksliniece Anitra Bērziņa un gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!