Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 26. marta līdz 1. aprīlim

© Publicitātes foto

3.lapa

Mūzika un neizstāstītie stāsti

Publicitātes foto

Ceturtdien, 31. martā, pulksten 19 «Hanzas Peronā» ar pirmo koncertu tiks atklāta «Klavierstāstu» sērija - personīgi muzikāli stāsti nelielam skatītāju skaitam.

Kopā sešos koncertos mūziķi Kristaps Vanadziņš, Juris Kaukulis, Daumants Kalniņš, Zelma Jēgere, Everts Sundja un Dainis Tenis dalīsies savos stāstos. Par to, kas nepateikts laikā, kad koncerti nevarēja notikt, par to, kas šobrīd notiek un par to, cik svarīgi būt kopā un saprast vienam otru. «Klavierstāstos» klausītāji aicināti satikties, būt kopā, uz mirkli atpūsties no ziņu virsrakstiem un baudīt daudzveidīgu mūziku un klausīties stāstos.

«Klavierstāstu» sērijas atklāšanas koncertā 31. martā pulksten 19 pianists Kristaps Vanadziņš (attēlā) uzstāsies ar solo stāstu «Portreti». Būs iespēja ceļot dažādās pasaules sfērās un notikumos un dzirdēt mūziku no Kristapa Vanadziņa Trio jaunās vinila plates «Mīlestības dārzs ir aizaudzis», kura saņēmusi «Zelta mikrofons 2022» balvu džeza kategorijā. Dažādu žanru saplūsme un improvizācijas.

«Man vienmēr patīk saruna ar kādu. Šajā solo koncertā, kur esmu pilnīgi viens uz skatuves, man vienmēr kaut kur blakus ir noslēpts krēsls. Notiek negaidīts pārsteiguma pavērsiens un es aicinu sev blakus kādu no klausītājiem. Ļaujos sajust savu blakussēdētāju, vienkārši uzzīmējot viņa pasauli mūzikā,» saka Kristaps Vanadziņš.

«Klavierstāstu» sērijas turpinājumā Daumants Kalniņš izpildīs mūziku ar Friča Bārdas, Knuta Skujenieka un Ojāra Vācieša dzeju Romāna Vendiņa klavierskaņās.

Rokkoncertā solo ar Juri Kaukuli būs iespēja dzirdēt daudzveidīgu repertuāru. Dziesmas no dažādiem «Dzelzs vilka» daiļrades posmiem, dziesmas no teātra izrādēm to pirmatnējā skanējumā, pietuvinātā tam, kādas tās pirmoreiz dzimst vienatnē, kad pie rokas ir tikai ģitāra un balss, kā arī jaunas dziesmas.

Klavierstāstos ar Zelmu Jēgeri būs iespēja klausīties neparastu skanējumu, kurā reps sastopas ar klaviermūziku. Vēl iepriekš nedzirdētā skanējumā tiks atskaņotas mākslinieces mīļākās dziesmas, kopā ar ģitāristu Arturu Liedi un pianistu Edgaru Cīruli.

Īpašs viesis 26. aprīlī būs Igaunijas mūzikas grupas «Ewert an The Two Dragons» solists, dziesmu autors un izpildītājs Everts Sundja. Everts solo koncertā izpildīs vēl iepriekš neatskaņotu mūziku, kaverversijas, «Ewert and The Two Dragons» klasiku un dziesmas, kuras Everts sarakstījis citiem māksliniekiem.

«Klavierststāstu» noslēgumā pianists Dainis Tenis. Koncertā būs iespēja dzirdēt jauno soloprogrammu «Decoder». Īpašu noskaņu radīs pasaulslavenā klavieru būvētāja Dāvida Kļaviņa Una Corda. Akustisko vidi ar unikāliem tembriem papildinās analogo sintezatoru skaņas un bungmašīnas ritmi.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais