Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 5 kultūras pasākumi līdz 11. martam

© Publicitātes foto

2.lapa

Krimināllieta iesācējam

Publicitātes foto

Piektdien, 11. martā, pie televīzijas skatītājiem nonāks jaunā septiņu sēriju krimināldrāma «Krimināllieta iesācējam», kuras līdzproducenti ir LMT un LTV. Režisors Armands Zvirbulis, producente Arta Ģiga, operators Gints Bērziņš.

Filmas pamatā ir leģendārā latviešu rakstnieka, detektīvu meistara Andra Kolberga kriminālromāns «Meklējiet sievieti». Spraigus notikumus 1995. gadā septiņās sērijās uz ekrāniem izdzīvos gan Latvijā jau iemīļoti aktieri un uzlecošās zvaigznes, gan spilgti aktieri no ārzemēm.

Filmas darbība norisinās 1995. gadā, kad Latvija nupat ir atguvusi neatkarību, un sižeta centrā ir kādas ietekmīgas sievietes nāve, kuras lietu uztic izmeklēt jaunam policijas darbiniekam.

Lomās: Madara Zviedre, Diāna Krista Stafecka, Ritvars Logins, Ģirts Krūmiņš, Mārcis Maņjakovs, Jurijs Djakonovs un Uldis Dumpis, kā arī vairākas spožas ārvalstu zvaigznes: Aleksejs Gorbunovs (Ukraina), Hrants Tokhatjans (Armēnija), Valentīns Novopoļskis (Lietuva), Jurijs Curilo (Krievija), Andrejs Iļjins (Krievija).

«Manuprāt, krimināldarbam jābūt labi noblietētam, labi sakultam. Man vienmēr ir ļoti patikušas vecās, septiņdesmito un astoņdesmito gadu franču krimināldrāmas - Klods Šabrols un līdzīgi autori. Tas ir piemērs, uz ko tiekties, bet primārais, strādājot pie «Krimināllieta iesācējam» mums bija tā pasaule, ko savā romānā uzbūris Andris Kolbergs. Viņa romāni ir ļoti kinematogrāfiski un «Meklējiet sievieti», uz kura motīviem tapusi daudzsēriju krimināldrāma, arī tāds ir. Romāns ir īsts meistardarbs, tajā ir daudz varoņu, paralēlo pasauļu un sižeta līniju. Šķiet, ja Andris uzrakstījis rindkopu, tā pat varētu varbūt veselas sērijas vērta, tāpēc mums kā filmas autoriem daudzkārt nācās izšķiries, ko no tā visa atstāt un ko saglabāt sižetam septiņu sēriju garumā. Tas bija ļoti, ļoti, ļoti grūti, bet no sirds ceru, ka mums tas ir izdevies un skatītāji novērtēs mūsu veikumu,» stāsta filmas režisors Armands Zvirbulis.

Filmas treileris: https://youtu.be/FWkKyKEnhbU

Daudzsēriju kriminālfilma no 11. marta bez maksas skatāma lietotnē «LMT Viedtelevīzija» un «viedtelevizija.lv» un rudenī arī LTV1.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais