Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 5. līdz 11. martam

© Publicitātes foto

5.lapa

Par mieru Ukrainā, Latvijā, pasaulē

Sestdien, 5. martā, pulksten 18 mākslas galerijas «Romas dārzs» Berči zālē Austrasbērni no Liepājas, Rīgas un Rēzeknes novada Viļāniem aicina uz ikgadējo dziesminieku festivālu «Austrasdienas».

Programmā skanēs Imanta Kalniņa un Austrasbērnu radītās dziesmas un latviešu tautasdziesmas. Katru gadu marta sākumā Liepājā skan «Austrasdienas». No malu malām kopā pulcējas Austrasbērni - dziesminieces Austras Pumpures audzēkņi, draugi un domubiedri.

«Arī šogad, mēs, Austrasbērni, esam noilgojušies satikties un sadziedāt. Šoreiz mūsu ierastie, mīļie svētki kļūs par atbalsta notikumu Ukrainai un mums visiem šajā satraukumu pilnajā laikā. Dziesma un kopā būšana lai ir mūsu garīgais patvērums un spēka avots ikdienai! Mēs dziedāsim dziesmas par mīlestību, par ticību labajam un gaišajam. Mēs dziedāsim par mieru Ukrainā, Latvijā, pasaulē un katrā no mums,» stāsta Inese Muižniece.

Austrasbērni pašlaik ir neformāla muzikālā apvienība, kas uz brīvprātību un atvērtību balstītos principos darbojas Liepājā radošajā telpā «Austras istaba», Rīgā Krišjāņa Barona muzejā, Cesvainē un citviet, kur vien ir dziedāt un spēlēt griboši cilvēki un kāds Austrasbērns-entuziasts, kurš uzņemas vadību.

Publicitātes foto

«Austrasdienās» Liepājā šogad satiksies un muzicēs Austrasbērni no Liepājas un Rīgas, gan būs arī mīļi viesi no Viļāniem - grupa «Jumis». Savukārt pulksten 14 Austrasbērni Arnis Miltiņš (attēlā) un Uldis Ozols aicina liepājniekus uz sarunu dziesmās «Sirds uz trotuāra». Tā būs spontāna performance - saruna par toreiz un tagad. Abi mūziķi gaidīs klausītājus skanīgā vietā Liepājas Rožu laukuma tuvumā.

Ieeja koncertā Berči zālē par ziedojumiem, kas tiks novirzīti Ukrainas atbalstam.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais