Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 5. līdz 11. martam

© Publicitātes foto

Vērts redzēt, dzirdēt, izlasīt: Zariņa un Daudziņš, Vaice un Gleške, Sareika un Dzenītis, Akuratere un Igo

Kā cilvēkam dzīvot šajā pasaulē

Piektdien, 11. martā, pirmizrāde Jaunajā Rīgas teātrī (JRT) - režisora Alvja Hermaņa jauniestudējums «Viss zem Debesīm».

Režisors Alvis Hermanis turpina domāt par mūsdienu pasaules attīstības strupceļiem un jaunaizsāktiem ceļiem, šoreiz skatītāja uzmanību vēršot uz Ķīnu - līdervalsti jaunu jēgu, ideju un virzienu radīšanā.

«Kurp dosies Ķīna, turp dosies pasaule», «Ķīna pārveido pasauli» - šādi virsraksti lasāmi žurnālistu tekstos un pasaules konferenču pieteikumos. Kā saslēgties ar jauno laiku, kas nāk mums pretī un izvirza citus noteikumus? Kā nenodot savas vērtības un tomēr spēt piedalīties jaunajā dzīvē ar pilnu spēku? Kādas latviešu dzejnieces gara spēks tiek pārbaudīts viņas ceļojumā uz Ķīnu. Izrāde «Viss zem Debesīm» ir poētisks teātra ceļojums mūsdienu pasaulē, kas aizvien radikālāk sliecas ietiekties cilvēkā un pārņemt varu pār viņu - pār cilvēka domām, jūtām un prātu. Uzmanības centrā ir mūsdienu pasaules jaunie, pavisam reālie izaicinājumi, rosinot domāt, kā cilvēkam dzīvot šajā pasaulē pēc pandēmijas. Pasaulē, kas jau nāk mums pretī. Ar savām vērtībām, pārjautājot mūsējās un izgaismojot mūsu trūkumus un vājumu. Bet varbūt arī spēku?

Lugas autore - Margarita Zieda, kostīmu māksliniece - Jana Čivžele, lomās: Guna Zariņa un Vilis Daudziņš.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais