Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 6 kultūras pasākumi līdz 4. martam

© Publicitātes foto

6.lapa

Pasakas ir beigušās

Publicitātes foto

Duets Valērijs Cīrulis & Ilona Balode publiskojuši savu jaunāko dziesmu - «Uzkāriens». Plašāku atpazīstamību viņi guva pagājušajā gadā, startējot ar dziesmu «Pasaciņa», kas tika iekļauta LTV1 «Latvijas Sirdsdziesma» aptaujā, kur noturējās gandrīz visu pirmo pusgadu.

Dziesma «Uzkāriens» gan nav tik maiga. Tā ir par citiem laikiem un citu tematiku. Te pasakas ir beigušās.

Lai arī dziesmas iedīgļi meklējami senākā pagātnē, kad Ilona un Valērijs vēl darbojās kopā ar citiem biedriem industriāli gotiskā roka grupā «Abstinence», abi mākslinieki nolēma šo dziesmu ierakstīt realitātē tieši šobrīd, jo šķita, ka pasaule ir kļuvusi tik sarežģīta, ka ar saulainām dziesmām vairs nepietiek.

«Šis mums visiem ir tāds nedaudz «uzkāriena» laiks, kad īsti vairs nesaprotam veco kārtību un to, kāda ir un vai vispār vēl ir jaunā.

Dziesmas mūzikas autors ir Valērijs Cīrulis, vārdu autore - Ilona Balode.

Dziesma producēta un miksēta Mārtiņa Burkevica ierakstu studijā, māsterēta Ginta Solas studijā. Aranžija - Valērijs Cīrulis, vokāls - Ilona Balode, ģitāra, bekvokāls - Valērijs Cīrulis.

Dziesma ir iekļauta dueta tikko tapušajā mūzikas albumā «Plāni». Tas ir viņu pirmais kopīgais mūzikas albums, kurā arī pārējās dziesmas ir ar Valērija mūziku un Ilonas Balodes vārdiem. Tas ir albums - introspekcija: to sastāda abu kopā paveiktais agrākos gados un tagad radītais.

Šobrīd albums pieejams elektroniski: https://valerijs-cirulis.bandcamp.com/, taču drīzumā to būs iespēja iegādāties arī CD formātā. Albuma mākslinieciskā noformējuma autore ir Austra Cukura.

Dziesma «Uzkāriens»:

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!