Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 19. līdz 25. februārim

© Publicitātes foto

7.lapa

Daumants Liepiņš festivālā «Vīnes klasika»

Publicitātes foto

Piektdien, 25. februārī, Dzintaru koncertzālē Jūrmalā VSIA «Latvijas Koncerti» rīkotā festivāla «Vīnes klasika» programmā - spoži un virtuozi skaņdarbi talantīgā jaunā pianista Daumanta Liepiņa izpildījumā.

Daumants Liepiņš ir klaviermūzikas pasaules jaunā, uzlecošā zvaigzne. Līdzās solokoncertiem dažādās pasaules vietās Daumants Liepiņš ir uzstājies kopā ar Liverpūles Karaliskās filharmonijas orķestri, Helsingborgas, Rumānijas, Gruzijas Nacionālajiem simfoniskajiem orķestriem un Kauņas simfonisko orķestri, kā arī bijis daudzu starptautisku koncertu laureāts.

Festivāla «Vīnes klasika» ietvaros Daumants Liepiņš izpildīs Ludviga van Bēthovena 32 variācijas par oriģināltēmu dominorā, Franča Šūberta Sonāti klavierēm laminorā un Sonāti klavierēm Lamažorā.

«Bēthovena un Šūberta mūzika ir dvēseles mūzika, kas palīdz mums augt un pilnveidoties, tā tas ir noticis ar mani un tā tas notiek ar katru, kurš klausās šos šedevrus. Gatavojot šo programmu, es daudz domāju par to kā notika mana iepazīšanās ar šiem abiem komponistiem. Bēthovens pie manis atnāca daudz vienkāršāk un ātrāk, ar savu skaidrību, tiešumu, kontrastiem un dramatismu, savukārt Šūberts prasīja laiku, sākumā viņa mūzika mani mulsināja ar savu šķietamo vājumu, bezspēcību un gribas trūkumu, it kā padošanos liktenim, bet, rokoties dziļāk Šūberta mūzikā, es atklāju, ka viņa mūzikas atslēga slēpjas tieši šajā ievainojamībā, dvēseles atkailinātībā, kas viņa mūzikā ir ļoti bieži sastopama,» stāsta Daumants Liepiņš.

Festivāla «Vīnes klasika» ietvaros klausītājiem būs iespēja izbaudīt dažādu Vīnes klasiķu muzikālos darbus.

26. februārī, Rīgā, Mazajā ģildē uzstāsies festivāla īpašie viesi - «Alban Berg Ensemble» no Austrijas, kas atskaņos Ludvigam van Bēthovenam un Francim Šūbertam veltītu programmu.

4. martā Rīgas Sv. Jāņa baznīcā izskanēs Volfganga Amadeja Mocarta «Rekviēms». Diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā izpildījumā piedalīsies Latvijas Radio koris un orķestris «Sinfonietta Rīga» kopā ar solistiem - soprānu Guntu Gelgoti, mecosoprānu Ievu Paršu, tenoru Jāni Kurševu un basu Paulu Putniņu.

5. martā festivālu noslēgs skaistākās dziesmas un operetes no Vīnes «Zelta laikmeta». Koncertā piedalīsies Latvijas Nacionālās operas solisti Marlēna Keine un Rinalds Kandalincevs kopā ar čellisti Ievu Upatnieci, klarnetistu Mārtiņu Circeni un pianisti Agnesi Egliņu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais