Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 8 kultūras pasākumi līdz 18. februārim

© Publicitātes foto

3.lapa

Seno deju koncerts «Nakts renesansē»

p

Svētdien, 13. februārī, pulksten 18 Bauskas pils muzejā uzstāsies seno deju grupa «Ballare» un deju grupa «Viduramžiai», un pavadošie mūziķi no Lietuvas. Koncerta laikā skatītāji tiks iepazīstināti ar renesanses deju burvību un stāstiem par renesanses tērpiem.

Dejotāji no Latvijas un Lietuvas pagājušā gada decembrī sagatavoja vēsturisko deju programmu «Nakts renesansē», kas jau ir rādīta Lietuvā - Raudondvaris muižā. Šoreiz to prezentēs Bauskas pilī. Programma sagatavota projekta «Vēsturiskais ceļš: Raudondvaris - Bauska» ietvaros.

Seno deju grupas «Ballare» (Latvija) repertuārā ir dažādu Eiropas valstu dejas no viduslaikiem līdz 17. gadsimtam. Deju sagatavošanai izmantoti renesanses horeogrāfu pieraksti un mūsdienu dejas vēsturnieku interpretācijas. To vada baletdejotāja, profesionāla horeogrāfe Guna Ezermale.

Lietuviešu deju grupas «Viduramžiai» dejotāji izpilda 14.-15. gadsimtam raksturīgas dejas, atklājot dižciltīgo kaislības, ubagu nabadzību, svētceļnieku ekstāzi un zemnieku dzīvi, mīlētāju laimi, un atstumto sāpes. Katra deja attēlo atsevišķu dzīves ainu. Iedvesma dejām rasta dažādos Eiropas seno deju horeogrāfu materiālos. Deju grupas «Viduramžiai» vadītājs - Karolis Jankauskas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais