Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 29. janvāra līdz 4. februārim

© Publicitātes foto

3.lapa

Alekseja Naumova gleznu izstāde

Publicitātes foto

Latgales vēstniecības GORS Mākslas galerijā eksponēta mākslinieka, Latvijas Mākslas akadēmijas profesora Alekseja Naumova gleznu izstāde «Pasaules ainava. Ņujorka, Parīze, Venēcija, Rīga, Honkonga, Kanē, Rundāle…».

Mākslinieka Alekseja Naumova košā un vērienīgā glezniecība Rēzeknē tiek eksponēta pirmo reizi. Viņš konsekventi darbojas ainavas žanrā, intensīvi glezno plenērā, turklāt ne tikai siltajās Dienvideiropas zemēs, kur ciprešu tumšais zaļums kontrastē ar spilgto debesjumu, bet arī Latvijas krāsainajās vasarās un skaudrajās ziemās. Viņa darbu pamatā ir pārliecinošs un izsvērts triepiens, vitāls kolorīts un konkrētās vietas būtību tveroša kompozīcija.

Latgales vēstniecībā GORS skatāmajā izstādē dominē veldzējoši siltie Francijas dienvidi, Itālijas ainavas, arī košie Rundāles dārzi un Rīgas ainaviskās apkaimes. Aleksejs Naumovs arī savos jaunākajos darbos, kas tapuši 2021. gada vasarā Francijas Republikas Kultūras ministrijas atbalstītajā rezidencē («Les Amis de l’Espparrou») Esparū pilī, piedāvā skatītājam nevis vispārinātu un tipisku ainavu, bet tieši savu skatījumu uz šo vietu, mirkli un gaismu. Venēcijā, Burano salā, kur tik daudz gleznots, māksliniekam pat glabājoties krāsu kaste un tīri audekli, lai pie iespējas atkal taptu kāds koši krāsoto namu un tīro debesu atspulgs gleznā.

Izstāde būs aplūkojama līdz 6. martam.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais