Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 24. līdz 30. decembrim

© Publicitātes foto

7.lapa

Liepājas Leļļu teātra izrādes ar svētku laika kodu

Publicitātes foto

Ziemas brīvdienas tuvojas lieliem soļiem, tāpēc Liepājas Leļļu teātra izrāžu ierakstu krātuve «ZOOM ISTABA» papildināta ar četrām svētku laika izrādēm - «Olafa Ziemassvētki», «Rūķīši un Mežavecis», «Ziemassvētku vecīšu dumpis» un «Заговор Дедов Морозов» («Ziemassvētku vecīšu dumpis») krievu valodā.

Visās izrādēs īpaša loma atvēlēta burvībai, ko rada svētku laika dziesmas - gan labi zināmās, gan no jauna komponētās.

«Man ir ļoti interesanti radīt mūziku, kur katrā dziesmā, pat skumjajā, ir jābūt mājienam uz gaišo Ziemassvētku noskaņu. Daudz klausījos populāras Ziemassvētku dziesmas, pētīju to harmonijas, lai atrastu svētku kodu,» stāsta izrādes «Ziemassvētku vecīšu dumpis» mūzikas autors Rustams Bagirovs, atzīstot, ka mūzikas rakstīšana bērnu izrādei nenoliedzami ir izaicinājums, jo mūzikai jāskan viegli, melodijām jābūt «lipīgām».

Izrādes mākslinieciski ir ļoti atšķirīgas, tomēr visās atrodams svētku laika prieks un pacilātība.

«Atklājam daudz dažādu raksturu, ar kuriem asociēties, tāpat kā notikumus, kuros atpazīt sev zināmas situācijas un cilvēku rīcību. Iespēja caur asociatīvu tēlu palūkoties uz sevi no malas, ir ļoti iedarbīga. Turklāt, ja esam atdevuši visu savu enerģiju tēlu raksturiem un lomai, ticu, ka pozitīvas emocijas ir jūtamas arī viņpus ekrāna,» pārliecināta ir Liepājas Leļļu teātra aktrise Vija Mežale.

«Gluži kā šis svētku laiks arī mani atveidotie tēli izrādē «Rūķīši un Mežavecis» māca pacietību, mīlestību un citādā pieņemšanu. Bet izrādē «Olafa Ziemassvētki» man kopā ar skatītājiem ir iespēja veikt visjaukāko iztēles vingrinājumu - uz burvju mājiena piedzīvot sniegu. Liepājā, kur sniegs ir ļoti reti, tas ir īpašs prieks,» aizrautīgi ar video ierakstos fiksētajām sajūtām dalās Liepājas Leļļu teātra aktrise Inga Dzintare.

«ZOOM ISTABAS» tematiskais papildinājums tagad tiešsaistē ļauj vērot pavisam deviņus Liepājas Leļļu teātra izrāžu ierakstus.

Vietnē «bilesuparadize.lv» ieraksti pieejami līdz 72 h jeb trīs diennaktis no iegādes brīža un skatāmi visā plašajā pasaulē.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais