Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras pasākumi līdz 17. decembrim

© Publicitātes foto

8.lapa

Ziemassvētku koncerti senioriem Mazsalacā un Valmierā

Publicitātes foto

Trešdien, 22. decembrī, pulksten 16 Mazsalacas Kultūras centrs ielūdz seniorus pabūt kopā mirkli pirms Ziemassvētkiem koncertprogrammā «Reiz Kurzemes krastā…».

Savukārt svētdien, 26. decembrī, pulksten 15 Valmieras novada seniori aicināti uz kamerkora «Kaķi» Ziemassvētku koncertu Valmieras Kultūras centrā.

Koncertā Mazsalacas Kultūras centrā piedalīsies mūziķis Māris Blāze no grupas «Jūrkant» un Artis Šimpermanis (attēlā) no grupas «Rumbas kvartets».

Pasākums ar ielūgumiem, ko iespējams saņemt Mazsalacas Kultūras centrā (darba laikā no 9-17) vai veicot rezervāciju (pa tālruni 26645713). Vietu un ielūgumu skaits ir ierobežots.

Savukārt par gaidāmo Ziemassvētku koncertu Valmieras Kultūras centrā stāsta kamerkora «Kaķi» dalībnieks Māris Bušmanis: «Pasaule šobrīd ir savāda. Ir 2021. gada Ziemassvētku laiks. Tiek uzdoti daudzi kāpēc. Uz valstu robežām atrodas tūkstošiem patvēruma meklētāju. Pasaule sašķēlusies dažādu uzskatu piekritējos pandēmijas karā... Bet Latvijā ir, bija un būs arī sniegota ziema, par spīti atkušņiem. Zīlītes klauvējiens pie loga un runča kuplais kažoks to atgādina. Ziemas klusums un baltums, gatavošanās svētkiem ļauj uzburt sapņus, bez kuriem nevaram. Tāpat kā ticēt brīnumiem. Visneticīgākais un prātīgākais sāk domāt, kas notiek dvēselē.»

«Dabā mēness vairs nav vien vēstītājs tam, kad sēt un stādīt, kad būt uzmanīgam attiecībās ar citiem. Ziemassvētkos mēness ir viens no spoguļiem, kas rāda dabas rāmumu, apspīd bērnu draiski celtos sniegavīrus. Sniegs no ērtības traucējoša dusmu objekta pārtop zemi sedzošā villainē. Un zvaigznes mudina sapņot par ko tālu, nesasniedzamu, kas bieži vien ir tepat blakus. Ziemassvētki saaicina kopā ģimeni. Kāda nesaprašanās tiek atdota pagātnei. Dabā un cilvēkos ir miers. Kaut uz brīdi,» turpina Māris Bušmanis, sakot, «par to, kā ik gadu, būs Ingas Zirnes, Līgas Iesmiņas, Līgas Ivānes un kamerkora «Kaķi» dāvātā tikšanās mazu brīdi pirms Ziemassvētkiem.

Pasākuma apmeklējums Valmieras novada senioriem ir bez maksas, iepriekš saņemot personalizētu ieejas karti Valmieras Kultūras centra kasē. Tālrunis informācijai un ieejas karšu rezervācijai: 64207207. Vietu skaits ierobežots!

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais