Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras pasākumi līdz 17. decembrim

© Publicitātes foto

4.lapa

Baroks un alternatīvā mūzika Mazajā ģildē

Publicitātes foto

Svētdien, 19. decembrī, RKTMC «Mazā Ģilde» notiks Ceturtās adventes senās mūzikas koncerts «Iz pasaules radīšanas. Rebela Les Élémens», kurā muzicēs baroka mūzikas profesionāļi.

Koncertu varēs skatīties klātienē, izņemot ielūgumus «Biļešu Paradīze» kasēs, kā arī tiešraidē RKTMC «Mazā Ģilde» «Facebook» lapā un www.mazagilde.lv.

Koncertā klausītājiem būs iespēja aizceļot uz 18. gadsimta Francijas galmu, akcentējot Lullī skolnieka Žana-Ferī Rebela vienu no visu laiku savdabīgākajiem opusiem «Les Élémens». Tam laikam netipiskiem, disonējošiem un novatoriskiem mūzikas izteiksmes līdzekļiem, kas apvienoti ar vissmalkāko franču deju stilu komponists atspoguļo pasaules radīšanu - no haosa līdz laicīgām galminieku izklaidēm.

Koncerta programmu papildinās komponista Žana - Filipa Ramo fragmenti no baletoperas «Galantā Indija» («Les Indes Galantes»), kas pirmatskaņota 1735. gadā Parīzē «Théātre du Palais-Royal».

Ramo, kurš mūzikas vēsturē ir viens no nozīmīgākajiem 18. gadsimta franču mūzikas skaņražiem, parūpējies par virtuozi ornamentētām un smalkām ārijām. Tās koncertā ir uzticētas spožajām latviešu senās mūzikas solistēm - soprāniem Ievai Sumejai un Montai Martinsonei.

Koncertā piedalīsies baroka mūzikas profesionāļi - baroka orķestris «Collegium Musicum Riga» un diriģents Māris Kupčs.

Uzmanību!

Koncerta apmeklētājiem jāuzrāda sadarbspējīgs Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts un personu apliecinošs dokuments.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!