Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 18. līdz 23. decembrim

© Publicitātes foto

2.lapa

Osokina un Piafas dzimšanas diena

Publicitātes foto

Svētdien, 19. decembrī, pulksten 18 kinoteātra «Splendid Palace» lielajā zālē notiks muzikāls pasākums «100 gadi ar Piafu», kurā piedalīsies pianists Andrejs Osokins un dziedātāja Katrīna Gupalo.

Pasākuma ietvaros notiks arī režisores Jekaterinas Lanskajas Latvijā veidotās īsfilmas «Nāriņas sapnis» pirmizrāde. Vakars ir veltīts dižās franču mākslinieces Edītes Piafas piemiņai un simboliski notiks gan viņas, gan arī Andreja Osokina dzimšanas dienā - 19. decembrī.

Andreja Osokina un Katrīnas Gupalo koncertizrāde «100 gadi ar Piafu» tika radīts 2015. gadā kā eksperimentāls starpžanru projekts. Veltījums leģendārās franču dziedātājas simtgadei ietver gan Piafas slavenos hitus un pēdējo gadu smeldzīgākās dziesmas, gan arī klasisko mūziku, kas skanēja viņas dzīves laikā, iedvesmoja viņu un radīja Parīzes 20. gadsimta atmosfēru. Pasākuma īpašais viesis - jaunais dziedātājs un trombonists Germans Superfins.

Īsfilmā «Nāriņas sapnis» redzamā stāsta fonā ir Edītes Piafas leģendārā kompozīcija «La Vie en Rose» («Dzīve rozā gaismā»). Filmas scenārija pamatā ir režisores Jekaterinas Lanskajas bērnu dienu fantāzijas: viņa ir dzimusi Sahalīnā un bērnībā ticēja, ka salās dzimst nāriņas, taču tām ir jāslēpj savu neparasto būtību. Kā radošu cilvēku un režisoru Jekaterinu vienmēr ir interesējuši autsaideri, subkultūru pārstāvji, cilvēki ārpus sociālajiem rāmjiem. Tā radās filmas ideja - nāriņas un vampīra mīlas stāsts, kas protestē pret garlaicību, piesātinātību un vientulību.

Pirmizrādē piedalīsies filmas galvenie varoņi un radošais kolektīvs.

Video:

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais