Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 18. līdz 23. decembrim

© Publicitātes foto

10.lapa

Jauniešu kora «Balsis» Ziemassvētku koncerti

Publicitātes foto

Trešdien un ceturtdien, 22. un 23. decembrī, pulksten 19 un sestdien, 25. decembrī, pulksten 21 Rīgas Jēzus evaņģēliski luteriskajā baznīcā gaidāmi jauniešu kora «Balsis» Ziemassvētku koncerti.

Gadu no gada «Balsis» ziemas koncertiem piemeklē jaunu muzikālo piepildījumu, kur skaņdarbi un atmosfēra baznīcā saplūst vienā. Šogad koncertā «Te no ziemeļiem» būs klausāma Ziemeļeiropas valstu komponistu Ólafur Arnalds, Gunnar Eriksson, Arvo Pärt, Urmas Sisask, Pärt Uusberg u.c. kormūzika, kā arī Ziemassvētku korāļi. Koncerts būs kā mirkļu stāsts, kora skanējumam mijoties ar solistiem, instrumentiem un sajūtām, rosinot tvert mirkli un mācīties no visa pārejošā, ko pieredzam šodien.

Koncerta norises vieta - Rīgas Jēzus evaņģēliski luteriskā baznīca - ir īpaša ar to, ka tā ir lielākā vēsturiskā koka celtne Latvijā, kā arī viena no lielākajām koka baznīcām Eiropā.

Koncertos piedalīsies: jauniešu koris «Balsis», diriģenti Ints Teterovskis un Laura Elizabete Godiņa, stīgu kvartets« EVVEntus» un pianiste Ieva Dzērve.

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais