Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 11. līdz 17. decembrim

© Publicitātes foto

5.lapa

Ziemassvētku prelūdija

Publicitātes foto

Sestdien, 11. decembrī, pulksten 15 Doma baznīcā notiks Ineses Galantes «Ziemassvētku prelūdijas» papildkoncerts Doma baznīcā.

«Mēs esam laimīgi par to, ka mūsu Ziemassvētku koncerts ir kļuvis par brīnišķīgu pirmssvētku tradīciju un raisa lielu skatītāju interesi. Visi mākslinieki ar prieku piekrita idejai par otru, dienas koncertu tiem, kuri nepaspēja nopirkt biļetes uz vakara pasākumu (pulksten 19). Es ilgojos pēc Latvijas skatītāju siltuma, mūsu sirsnīgajām sarunām un esmu ļoti priecīga, ka pavisam drīz kopā ar saviem brīnišķīgajiem kolēģiem un jaunajiem talantiem atkal kāpsim uz skatuves,» saka operas dīva Inese Galante.

Svētku koncertā kopā ar Inesi Galanti piedalīsies populāri mūziķi: kontrtenors un baroka mūzikas izpildītājs Sergejs Jēgers, pasaulē pazīstamais komponists un ērģelnieks Aivars Kalējs, Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris diriģenta Romāna Vanaga vadībā, kā arī spilgti un talantīgi jaunie mūziķi, konkursa «Ineses Galantes talanti» laureāti - saksofonists Ignātijs Triškins, pianiste Melissa Takanbekova, vijolniece Marija Gevorkjana, akordeoniste Alise Siliņa, baritons Daniils Kuzmins.

«Šogad mums bija īpaši svarīgi dot jaunajiem talantiem iespēju piedalīties mūsu tradicionālajā Ziemassvētku koncertā - uzstāties kopā ar lieliskiem izpildītājiem un mūziķiem, sajust sevi kā īstiem māksliniekiem,» stāsta Inese Galante.

Samtainā soprāna īpašnieces Ineses Galantes izpildījumā būs iespēja dzirdēt Bēthovena, Kačīni, Verdi un citu komponistu skaņdarbus, duetā ar spožo kontrtenoru Sergeju Jēgeru viņi dziedās franču komponista Sezāra Franka himnu «Panis Angelicus», bet kopā ar jauno, talantīgo baritonu Daniilu Kuzminu - āriju no Mocarta operas «Dons Žuans». Un, nenoliedzami, viena no visaizkustinošākajām programmas daļām būs pasaulē vispopulārākais kristīgais dziedājums «Klusa nakts, svēta nakts», ko izpildīs Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris.

Tāpat Ziemassvētku koncerta programmā ir skatītāju iecienītie Vivaldi, Debisī, Baha, Hendeļa, citu izcilu komponistu skaņdarbi.

Īpaši Latvijas klausītājiem Inese Galante ir ierakstījusi videoielūgumu uz koncertu «Ziemassvētku prelūdija», kas būs operdziedātājas pirmā uzstāšanās Latvijā pēdējā gada laikā.

Video:

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!