Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras notikumi līdz 17. decembrim

© Publicitātes foto

8.lapa

Garīgās mūzikas saspēle ar klusumu

Publicitātes foto

Sestdien, 11. decembrī, pulksten 17 Rīgas Mārtiņa evanģeliski luteriskajā baznīcā (Slokas ielā 34) izskanēs Rīgas kamerkora «Vox Animae» garīgās mūzikas koncerts «Silentium».

Diriģentes Sindijas Druvas vadībā koris «Vox Animae» kopā ar mūziķiem - stīgu kvartetu un perkusijām -, kā arī ar dažādu gaismas efektu palīdzību, aicina klausītājus baudīt garīgo mūziku un tās saspēli ar klusumu.

Koncerta programmu veido 20. gadsimta beigās un 21. gadsimtā tapusi garīgā mūzika, kurā garīgums izpaužas muzikālajā materiālā ne mazāk kā klasiskos sakrālās mūzikas skaņdarbos, taču jau ar laikmetīga cilvēka emocionālo pasauli, kurā var būt sajūtams haoss un atsvešinātība un ilgas pēc miera un klusuma gan sevī, gan apkārtējā pasaulē.

Programmā iekļautas Ē. Ešenvalda, Ē. Vitakra, A. Pērta, V. Miškina, M. Makglīna, Dž. Skaliči u.c. kompozīcijas.

Pieteikšanās bezmaksas ielūgumiem rakstos uz e-pastu: kamerkoris.voxanimae@gmail.com.

Uzmanību!

Ieeja koncertā, uzrādot sadarbspējīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais