Neatkarīgā iesaka: BEZMAKSAS TOP 10 kultūras pasākumi līdz 10. decembrim

© Publicitātes foto

6.lapa

Lijas Brīdakas neizdomātās domas

Publicitātes foto

Trešdien, 8. decembrī, pulksten 17 Rīgas Latviešu biedrības Līgo zālē notiks dzejnieces un prozaiķes Lijas Brīdakas (89) radošā darba vakars «Neizdomātās domas».

Lijas Brīdakas pirmās publikācijas dzejā un prozā periodikā lasāmas jau 1953. gadā. Pirmais dzejoļu krājums «Man dzīve dāvina smaidu» iznāca 1962. gadā, bet prozas grāmata «Dienas prasa atbildi...» - 1964.gadā.

Šā gada izskaņā ar VKKF atbalstu grāmatu apgādā «Madris» klajā nākusi Lijas Brīdakas grāmata «Mūža laime?».

«Vai laimi iespējams izmērīt? Diezin vai… Tomēr esot aptaujāts un izpētīts, kas nosaka latvieša laimes kodu. Izrādās tajā noteikti ietilpst intelektuāls darbs un - tikpat svarīgi - saskanīga ģimene ar trim bērniem. Protams, arī pienācīgs dzīvoklis un vēl - bankā vajadzētu glabāties vismaz tūkstotim eiro, jo tas dod brīvības un drošības sajūtu, kas nepieciešama sirdsmieram un ilgstoši labam garastāvoklim,» tā autore raksta savas grāmatas ievadā.

Sarunā par literatūru un jauno grāmatu «Mūža laime?» piedalīsies Lija Brīdaka, Ausma Kantāne, Dagmāra Beitnere-Le Galla, Skaidrīte Naumova, Māra Svīre, Inga Skujiņa, Gaida Jablovska, Guntis Gailītis, Toms Grēviņš, Ēriks Hānbergs un dramaturgs Jānis Jurkāns.

Ieeja sarīkojumā par ziedojumu, uzrādot sadarbspējīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas faktu apliecinošu sertifikātu kopā ar personu apliecinošu dokumentu (arī bērniem līdz 12 gadu vecumam).

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais