Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 16. līdz 22. oktobrim

© Publicitātes foto

10.lapa

Markus Riva: «Asarām nav lemts ilgt mūžīgi»

Publicitātes foto

Gada melanholiskākajā laikā jaunu dziesmu latviešu valodā saviem klausītājiem sarūpējis mūziķis Markus Riva. «Asaras acīs» tapusi sadarbībā ar latviešu un ukraiņu producentiem un ir jaunākā Markus Rivas dziesma pēc martā izdotā skaņdarba «Vārdi klusumā».

Par spīti nosaukumam, singla vēstījums, raksturīgi Markum Rivam, ir optimistisks un cerību pilns - nevienām asarām nav lemts ilgt mūžīgi.

Dziesma tapusi sadarbībā ar ukraiņu komponistu Igoru Tatarenko, filmējoties TV pārraidei Kijevā, un tā ir vēl viens topošā Markus Rivas albuma latviešu valodā vēstnesis.

«Es ļoti ceru, ka pavisam drīz visas dziesmas savirknēsies vienā veselumā un vēl šogad izdosim konceptuālu albumu latviešu valodā,» saka populārais dziedātājs.

Kā ierasts, rudens Markum Rivam ir ļoti darbīgs laiks - septembrī TV ekrānos atgriezies vērienīgais muzikālo talantu šovs «X Faktors», un mūziķis redzams zilajos ekrānos arī Krievijā un Ukrainā. Tur viņš piedalījies populārā Lielbritānijas formāta «All together now» filmēšanā, taču, kā uzsver pats mākslinieks, muzikālās ieceres viņam arvien ir pirmajā vietā un viņš, tāpat kā visa kultūras nozare, gaida atgriežamies aktīvu koncertu dzīvi.

Dziesma «Asaras acīs»:

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais