Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 2. līdz 8. oktobrim

© Publicitātes foto

6.lapa

Pirmais latviešu vesterns «Wild East. Kur vedīs ceļš»

Publicitātes foto

Trešdien, 6. oktobrī, Latvijas kinoteātros pirmizrādi piedzīvos režisora Matīsa Kažas pilnmetrāžas spēlfilma - pirmais latviešu vesterns «Wild East. Kur vedīs ceļš».

Tā ir kolorīta piedzīvojumu filma vesterna žanrā, taču tajā netrūkst arī detektīva un komēdijas elementu. Filmas darbība risinās 19. gadsimta otrajā pusē, kad no baltvācu barona muižas īsi pirms kāzām pazūd topošā līgava. Barona rokaspuiši, valsts kriminālizmeklētājs, ungāru kovbojs un citi varoņi dodas ceļā, lai sameklētu jaunkundzi, kura, kā izrādās, ir lielu bagātību mantiniece.

Filmā piedalās aktieri Žanete Zvīgule, Toms Veličko, Kaspars Znotiņš, Vilis Daudziņš, Egons Dombrovskis, Andris Keišs, Niklāvs Kurpnieks, Agnese Budovska (Cīrule), Inese Kučinska, Jānis Skutelis un citi.

Režisors, producents un scenārists ir Matīss Kaža («Kino un mēs», «Klejotāji»), operators - Aleksandrs Grebņevs, mākslinieks - Jurģis Krāsons, kostīmu māksliniece - Līga Krāsone, grima māksliniece - Dzintra Bijubena, montāžas režisors - Gatis Belogrudovs, skaņu režisors - Aleksandrs Vaicahovskis, komponisti - Miķelis Putniņš un Simons Gampers (Itālija), scenāriste - Ilze Akmentiņa, producentes - Una Celma un Dace Siatkovska.

Filmu producē «Fenixfilm» un «Deep Sea Studios».

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais