Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 25. septembra līdz 1. oktobrim

© Publicitātes foto

8.lapa

«Svētks» «Teātrī TT»

Publicitātes foto

Sestdien un svētdien, 25. un 26. septembrī, LKA Eduarda Smiļģa Teātra muzejā pirmizrāde - «Teātra TT» jaunākais iestudējums «Svētks». Dramaturgs un režisors - Klāvs Knuts Sukurs.

Māsa sarakstīja pasaku, brālis sacerēja dziesmiņas, un radās «Svētks». Tas bija gandrīz pirms 30 gadiem, nu viņi ir lieli, pieauguši un daudz dzīvē sasnieguši, tomēr varbūt tieši «Svētks» ir labākais, kas viņiem līdz šim izdevies.

Dziesmotā izrādelīte ar gandrīz laimīgu sākumu, vidu un beigām ir muzikāls teātra piedzīvojums visai (tiešām visai!) ģimenei - tiem, kam aiz muguras jau vismaz viena skolas diena, nu noteikti.

Māsas lomu atveido dziedātāja un kabarē aktrise Elza Rozentāle, viņas brāļa lomā - jaunais aktieris un mūziķis Māris Skrodis.

Dziesmu ciklu radījuši «dziļi violetie» Nauris Brikmanis un Valters Osis.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais