Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 25. septembra līdz 1. oktobrim

© Publicitātes foto

10.lapa

«Nora un Viktors. Zelta duetam 50» Jelgavas kultūras namā

Publicitātes foto

Svētdien, 26. septembrī, pulksten 16 Jelgavas Kultūras namā gaidāms koncerts - muzikāla vīzija «Nora un Viktors. Zelta duetam 50».

Koncertuzvedumā, kas tapis ar paša Maestro Raimonda Paula labvēlību, skatītāji

varēs kavēties atmiņās, baudot emocionālu stāstu par Noras Bumbieres pirmajiem

soļiem uz skatuves, dueta tapšanu, sadarbību ar Raimondu Paulu un abu dziedātāju

dzīves periodu, atrodoties slavas zenītā.

Uzvedumā skanēs Raimonda Paula radītās dziesmas ar Jāņa Petera īpaši šim

duetam rakstītiem tekstiem, kā arī atsevišķas citu komponistu dziesmas.

Dziedātāju tēlos uz skatuves iejutīsies Nacionālā teātra aktrise Marija Bērziņa un dziedātājs Andris Ērglis, kā arī aktieris Gundars Silakaktiņš un dziedātājas Laima Miltiņa un Elīna Čampere.

Muzikālais pavadījums: Anatolijs Livča, Indriķis Veitners, Artūrs Kutepovs, Norberts Skraucis, Miķelis Vīte vai Mareks Logins.

Režisors - Gundars Silakaktiņš, horeogrāfe - Inga Krasovska, tērpu māksliniece - Jurate Silakaktiņa, gaismu mākslinieks - Egīls Kupčs.

«Māksliniekiem ir jābūt degošiem uz skatuves. Mēs tādi bijām un to es gaidu no visiem citiem. Izrāde ir izdevusies - viss notiek ļoti raiti, mīļi un sirsnīgi… Man patīk. Es novērtēju, ka Andris Ērglis daudz mācījies no mana dziedāšanas stila, dažas vietas viņš izpilda tieši tāpat kā es. Tas man ļoti patīk,» saka Viktors Lapčenoks.

«Man ir prieks un gods iejusties Viktora tēlā uz skatuves un pārbaudīt, vai es to varu izdarīt, ko izdara Viktors Lapčenoks vokālā jomā. Uzskatu, ka dziesmas, ko šajā laikā sacerēja Maestro Raimonds Pauls ir milzīga muzikāla virsotne un tās ar laiku kļūs tikai vērtīgākas,» uzskata Andris Ērglis.

«Zvaigznes tā sastājas reti, kad ir tāda iespēja dziedāt Noras dziesmas. Bet mūsu tembri ir ļoti līdzīgi, savādāk jau tas nebūtu iespējams,» domā aktrise Marija Bērziņa.

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais