Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 7 kultūras pasākumi līdz 27. augustam

© Publicitātes foto

7.lapa

Starptautiskās Dejas dienas 2021

Publicitātes foto

No 17. līdz 29. augustam notiek Dejas dienas 2021. Visi pasākumi ir bez maksas, tie paredzēti ikvienam, kurš vēlas pieredzēt deju, un noteikti arī tiem, kuri nekad nav dejojuši.

No 23. līdz 28. augustam, norisināsies ikgadējā nu jau popularitāti iemantojusī aktivitāte - «Pastaiga ar mākslinieku». Tā būs iespēja satikt kādu no Latvijas dejas māksliniekiem personiskai sarunai, ļaujoties mākslinieka piedāvātajam pastaigas maršrutam un noteikumiem.

Visas svētdienas garumā, 29. augustā, no pulksten 11 līdz 16.30 norisināsies 21 bezmaksas deju meistarklase - četras meistarklases norisināsies digitālā vidē caur platformu «zoom» un 18 meistarklases notiks klātienē.

Šogad, ņemot vērā iespējamos pulcēšanās aizliegumus, iecerēta meistarklašu norise ārā dažādu Rīgas skolu tehniski labi aprīkotos un platības ziņā ietilpīgos sporta stadionos - Juglas vidusskolā, Centra sporta laukumā un Rīgas 64. vidusskolas sporta laukumā - vadošo laikmetīgās dejas horeogrāfu vadībā.

Dejas dienas meistarklasēs tiek gaidīti ne tikai bērni un jaunieši, bet arī pieaugušie.

Plašāk ar Dejas dienas aktivitātēm, norises vietām un precīzu laika plānu var iepazīties www.dejasdiena.lv un www.Facebook/dejasdiea.lv.

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais