Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 7 kultūras pasākumi līdz 27. augustam

© Publicitātes foto

5.lapa

Koncertprogramma Rīgas dievnamos

Publicitātes foto

Piektdien, 27. augustā, pulksten 18 Rīgas Svētās Trīsvienības Romas katoļu baznīcā un 16. septembrī pulksten 19 Rīgas Svētā Franciska Romas katoļu baznīcā LNO solistes Ilonas Bageles, ērģelnieces Ilonas Birģeles un čellistes Initas Malnačas (attēlā) izpildījumā izskanēs koncertprogramma «Zem Latvijas debesjuma. Rīga».

Tās centrā divi šai koncertprogrammai radīti pasaules pirmatskaņojumi - Ilonas Breģes mūzika mecosoprānam un ērģelēm un Agnetas Krilovas dziesmu cikls «Mīlestība - debesu dāvana» mecosoprānam, čellam un ērģelēm ar šī gada jubilāra Aleksandra Čaka dzeju.

Rīga - pilsēta, kuru ar mīlestību par mājām saukušas un sauc izcilas dažādu tautību personības mūzikā un mākslā, kā arī šīs pilsētas dažādu tautību iedzīvotāji. Mūsdienu multikulturālā vide un jaunā situācija pasaulē ir iedvesmojusi mākslinieces radīt jaunu koncertprogrammu, kurā klausītājiem būs iespēja dzirdēt un sajust vienojošu emocionālo stīgu dažādu tautu komponistu mūzikā. Programmā iekļauti mūzikas opusi, kas pārstāv gan latviešu, gan Latvijā un Rīgā dzīvojošu mazākumtautību kultūru.

Mākslinieces ir izvēlējušās īpašas koncertu norises vietas - Pļavnieku un Latgales priekšpilsētas dievnamus, uzsverot gan to kultūrvēsturisko nozīmīgumu, gan alternatīvu koncertzālēm ar lielisku akustiku. Šoreiz savā koncertprogrammā mākslinieces ir ietvērušas latviešu, latgaliešu, lietuviešu, igauņu, krievu, poļu un ebreju tautas mūzikas un oriģinālmūzikas kompozīcijas, kas rakstītas ērģelēm, balsij, čellam, kā arī dažādu opusu pārlikumus šim sastāvam. Koncertā ietvertās kompozīcijas tiks izpildītas oriģinālvalodās.

Programmā skanēs Ilonas Rupaines, Mihaila Tariverdijeva, Arvo Perta, Maksa Bruha, Ilonas Breģes, Agnetas Krilovas, Naomi Shemer, Stefan Witwicki, Jaroslavo Cechanoviciaus mūzika.

Ieeja koncertā, uzrādot Covid-19 sertifikātu vai negatīvu testu kopā ar personu apliecinošu dokumentu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais