Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 24. līdz 30. jūlijam

© Publicitātes foto

10.lapa

Inese Galante un Tomazo Albinoni «Adagio»

Publicitātes foto

Operdziedātāja, festivāla «Summertime - aicina Inese Galante» un muzikālā konkursa «Ineses Galantes talanti» mūza un organizatore Inese Galante projekta «Viva Latvija!» ietvaros piedāvā Tomazo Albinoni slavenā «Adagio» jaunu lasījumu.

Ierakstā piedalījās populāri Eiropas mūziķi - tuvs Ineses draugs, nīderlandiešu saksofonists Henks van Tvillerts un britu kontrabasists Dominiks Seldiss. Šī nelielā muzikālā dāvana ir veltījums visiem mūziķiem un skatītājiem kā atbalsts un sveiciens, gaidot mūzikas dzīves atjaunošanos.

Video pieejams Ineses Galantes oficiālajā «Youtube» kanālā:

«Mani dārgie draugi, esmu ļoti noilgojusies pēc mūsu tikšanās reizēm. Es ļoti ceru, ka jau pavisam drīz pienāks brīdis, kad es, mani brīnišķīgie kolēģi un mūsu jaunie talanti atkal kāps uz skatuves un viss būs kā senāk,» video uzrunā Latvijas skatītājiem saka Inese Galante.

«Mēs, mūziķi, ļoti ilgojamies pēc jūsu sajūsmas pilnajiem skatieniem, un, protams, kvēlajiem aplausiem. Paldies, mīļie klausītāji, par jūsu atbalstu, jūsu ziņām un sirsnīgajām, uzmundrinošajām vēstulēm. Mani ļoti atbalstīja un spēkus deva regulāra saziņa ar kolēģiem un meistarklases ar maniem mīļajiem talantiem visos iespējamajos saziņas kanālos. Tiekamies jau drīzumā iecienītajās zālēs un citās koncertvietās,» saka Inese Galante.

Projekts «Viva Latvija!» aizsākās pērn maijā ar radošo akciju sociālajos tīklos Latvijas skatītāju atbalstam. Kopā ar Andreju Osokinu un Henku van Tvilleru mākslinieki ierakstīja video Džulio Kačīni skaņdarbu «Ave Maria», pēc tam muzikālajai zibakcijai pievienojās izpildītāji no visas pasaules.

Inese Galante atkal aicina Latvijas mūziķus, māksliniekus un visus interesentus pievienoties projektam «Viva Latvija!» un dalīties ar savu daiļradi, pozitīvu garastāvokli, savu priekšnesumu video publicējot savos sociālo tīklu profilos, izmantojot tēmturus #VivaLatvija un #VivaLatvijaIneseGalante.

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais