Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 17. līdz 23. jūlijam

© Publicitātes foto

7.lapa

Ingas Gailes «Nakts»

Publicitātes foto

Apgādā «Mansards» klajā nākusi dzen ieces Ingas Gailes jaunākais dzejas krājums «Nakts».

«Ingas Gailes jaunākajā dzejas krājumā atpazīstama autorei raksturīgā emocionāli jūtīgā balss, kas šoreiz daudzviet izskan kā vējā aizelsusies, bet vienlaikus droši un pārliecināti pauž noteiktu vēstījumu. Tā ietvaros netrūkst nedz skarbas ironijas un dusmu, nedz rotaļīguma un maiguma. Gailes rādītā nakts prasa drosmi arī no lasītāja, toties rītausma uzmirdz tīra un dzidra,» tā jauno krājumu raksturo tā redaktore dzejniece Anna Auziņa.

Inga Gaile (1976) ir viena no populārākajām mūsdienu latviešu rakstniecēm, kura vienlīdz spoži darbojas dzejā, prozā, dramaturģijā, arī performances mākslā un raksta par sarežģītām un aktuālām tēmām, no kurām nav iespējams izvairīties.

Ingas Gailes pirmais dzejas krājums «Laiks bija iemīlējies» iznāca 1999. gadā, tam sekojuši vēl pieci krājumi un viens krājums bērniem, četri romāni un stāstu krājums, vairākas lugas un darbu dramatizējumi.

Inga Gaile uzrunā lasītāju, risinot tēmas par sievietes lomu sabiedrībā, vienlīdzību un izstumtību dažādās sabiedrības grupās, seksualitāti, dzimumu stereotipiem, reliģiozitāti, un, protams, mīlestību. Viņas dzeja tulkota angļu, vācu, spāņu, zviedru, lietuviešu, bengāļu valodā.

Grāmatas dizainu veidojusi Elizabete Punka.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais