Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 17. līdz 23. jūlijam

© Publicitātes foto

10.lapa

Vasaras koncerti koncertzālē «Cēsis»

Publicitātes foto

No jūlija Koncertzāle «Cēsis» piedāvā vasaras koncertu programmu, ik nedēļas nogali aicinot satikties klātienē.

Pirmais koncerts gaidāms svētdien, 18. jūlijā, kad izskanēs Raimonda Paula, Latvijas Radio bigbenda un solistu Daumanta Klaniņa un Ances Krauzes programma «Dienvidu akvareļi». Tās uzmanības centrā ir Maestro mūzika, kas tapusi 20 gs. 60-tajos gados - laikā, kad Paula mūziku caurstrāvo komponistam tik tuvais džezs. Koncertā skanēs arī tēmas no mūzikliem un dziesmas ar Alfrēda Krūkļa vārdiem.

Pirms koncerta tiks atklāta arī vasaras mākslas izstāde «Mana telpa»/«My Space», kurā līdz pat rudenim būs skatāmi Ilzes Preisas maģiskā reālisma stilā tapuši darbi.

Turpinot Trīs Balanas rezidenci Koncertzālē «Cēsis», sestdienas, 24. jūlija, vakarā klausītājiem būs iespēja baudīt unikālu, īpaši Cēsu koncertzāles mākslinieciskajai programmai veidotu starptautisku projektu «Mūzikas labirints», kas tapis ar Vācijas vēstniecības Latvijā atbalstu. Līdzīgi kā sengrieķu varonis Tēsejs uzveica Mīnotauru, virtuozie Berlīnes filharmonijas Karajana akadēmijas absolventi kopā ar izciliem Latvijas jaunajiem mūziķiem un solistiem - vijolnieci Kristīni Balanas (attēlā) un Berlīnes filharmonijas orķestra vadošo klarnetistu Vencelu Fuksu - «iekaros» lielo mūzikas ģēniju radītus skaņdarbus. Ansamblis klausītājiem piedāvās programmu, kuru ieskauj Mocarta ģeniālās kompozīcijas, bet tās centrā skanēs ārkārtīgi sarežģītais baroka komponista un vijolnieka Pjetro Lokatelli «Laberinto Armonico». Starptautisko orķestri vadīs kanādiešu diriģents Stenlijs Dodss.

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais