Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 10. līdz 16. jūlijam

© Publicitātes foto

8.lapa

Klasiskās mūzikas festivāls «Rīga Jūrmala»

Publicitātes foto

Piektdien, 16. jūlijā, aizsāksies klasiskās mūzikas festivāls «Rīga Jūrmala», kas četrās vasaras nedēļas nogalēs un vairāk nekā 20 koncertos sniegs iespēju baudīt gan simfoniskās, kamermūzikas un solokoncertus, gan klasiskās mūzikas izpildītājmākslas zvaigznes un jaunos talantus.

No 16. jūlija līdz 5. septembrim festivālā «Rīga Jūrmala» uzstāsies četri pasaules līmeņa orķestri - Bavārijas Radio simfoniskais orķestris (diriģents Džons Eliots Gārdiners), Sanktpēterburgas Filharmonijas orķestris (diriģents Jurijs Temirkanovs), Karaliskais «Concertgebouw» orķestris (diriģents Daniels Hārdings) un Baireitas festivāla orķestris (diriģents Andris Nelsons), kā arī tādi starptautiski atzīti skatuves mākslinieki kā pianisti Leifs Ūve Annsnēss, Jefims Bronfmans, Vikingurs Olafsons, Marija Žoau Pireša, Andrāšs Šifs, Arkādijs Volodoss un Juidzja Vana, čellists Miša Maiskis un vijolnieks Reno Kapisons. Tāpat festivālā «Rīga Jūrmala» gaidāmi izcili solo mākslinieki - Renē Fleminga (soprāns), Brīns Terfels (basbaritons) un Matiass Gerne (baritons).

Simfonisko orķestru koncerti pirmajās trīs nedēļas nogalēs notiks Dzintaru koncertzālē Jūrmalā, savukārt ceturtajā un noslēdzošajā nedēļas nogalē - Latvijas Nacionālajā Operā Rīgā.

Festivāla «Rīga Jūrmala» pirmās nedēļas nogales koncerti:

Piektdien, 16. jūlijā, pulksten 19 - Bavārijas Radio Simfoniskais orķestris & Juidzja Vana (klavieres, attēlā). Programmā: Roberts Šūmanis - Koncerts klavierēm ar orķestri la minorā op. 54, Johanness Brāmss - 1. simfonija do minorā op. 68.

Sestdien, 17. jūlijā, pulksten 19 - Matiass Gerne (baritons) & Vikingurs Olafsons (klavieres). Programmā: Franča Šūberta, Roberta Šūmaņa un Johannesa Brāmsa mūzika.

Svētdien, 18. jūlijā, pulksten 19 - Bavārijas Radio Simfoniskais orķestris & Andrāšs Šifs (klavieres). Programmā: Roberts Šūmanis - Koncerts klavierēm ar orķestri la minorā op. 54, Johanness Brāmss - 1. simfonija do minorā op. 68.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais