Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā Līgo vakarā un Jāņu dienā

© Publicitātes foto

9.lapa

Muzikāls Līgo vilcieniņš Ventspils ielās

Publicitātes foto

Trešdien, 23. jūnijā, no pulksten 10 līdz 12 Ventspils ielās dosies Muzikālais Līgo vilcieniņš, svētku piedzīvojumus uzsākot no Ventspils Kultūras centra un turpinot izbraucienā pa galvenajām ielām abos Ventas krastos - gan pilsētas pusē, gan Pārventā.

Ekskursiju vilcieniņa «Ventspils Train» pasažieru vietas šoreiz aizņems kora «Kaiva» dziedātāji, izdziedot skaistākās Līgo dziesmas.

Kur līgotāji, tur apdziedāšanās. Pilsētas iedzīvotāji aicināti doties pirms pusdienas pastaigā un varbūt tapt izjokotiem un izzobotiem ar asprātīgām, krāšņām un varbūt arī nerātnām un nešpetnām četrrindēm. Bet varbūt tiksiet paslavēti un uzmundrināti. Lai kā arī būs, apdziedāšanās ir rituāls - maģisks rituāls, kas mājai un ļaudīm, ko apdzied, dod svētību, bet visu slikto, kas dziesmās tiek pieminēts, pārvērš par labu.

Tāpēc kora «Kaiva» dziedātāji un viņu domubiedri aicina uzdziedāt pretī:

«Mīļe ventiņ, dzīv rit tālak,

Le vo kā mūs baid.

Māz un liel, un tiev un resen

Līgo vakar gaid.

Tā nu kors Kaiv Līgo diene

Brāks ar banit skāļ.

Ja jūs nāks ar mums kop dziedat,

Vis gād dzīves zāļ!»

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais