Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 12. līdz 18. jūnijam

© Publicitātes foto

5.lapa

Starptautiska mākslas izstāde «Rīgas biržā»

Publicitātes foto

Mākslas muzejā «Rīgas birža» (Doma laukumā 6, Vecrīgā) norisinās starptautiska mākslas izstāde «Stikla balss. Sadarbība». Projekts akcentē sadarbības aspektu mākslas darbu radīšanā un realizēšanā, kas īpaši aktuāls kļuvis pandēmijas laikā.

Stikls kā materiāls lieliski iederas laikmetīgos mākslas darbos, paužot sabiedrībā jūtīgus un svarīgus jautājumus. Sadarbojoties ar citu nozaru profesionāļiem - zinātniekiem, antropologiem, komponistiem, vēsturniekiem, fotogrāfiem, tradicionālās mākslas meistariem un pat ekstrēmā sporta pārstāvjiem -, 12 starptautiski nozīmīgi stikla mākslinieki no ASV, Japānas, Indijas, Ķīnas, Dienvidkorejas, Zviedrijas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas apvienojās kopējā redzējumā, - informē Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Preses centra vadītāja Nataļja Sujunšalijeva.

Eksponētie mākslas darbi reflektē par sociālo un privāto telpu, aizejošās kultūras liecībām modernajā pasaulē, komunikācijas un cilvēku mijiedarbības nozīmi. Piemēram, Anna Nūrberga (Anna Norberg, Zviedrija) aktualizē Gotlandes un Latvijas karavīru attiecības Otrā pasaules kara laikā, Džins Hongō (Jin Hongo, Japāna) sadarbībā ar Latvijas māksliniekiem izaicina pārdomāt brīvības robežas. Savukārt stikla māksliniece Inguna Audere no Latvijas un ASV mākslinieks Maikls Rodžers (Michael Rogers) piedāvā izprast savstarpējās komunikācijas vērtību, uzsverot, ka nav nekā sarežģītāka par sarunu, kurā iesaistās cilvēki ar dažādu uztveri.

Izstādes norise tiek organizēta projekta «Imagining Sustainable Glass Network Europe» («ISGNE») ietvaros sadarbībā ar «NorthLands Creative» (Lielbritānija), «Berlin Gals» (Vācija), Nacionālo mākslas un dizaina universitāti («National College of Art and Design», Īrija), SIA «Stikla māja» (Latvija).

Izstāde mākslas muzejā «Rīgas birža» (Lielā izstāžu zāle, Doma laukums 6, Rīga) būs aplūkojama līdz 1. augustam.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais