Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 22. līdz 28. maijam

© Publicitātes foto

6.lapa

Ineses Zanderes dzejoļu grāmata bērniem

Publicitātes foto

Bērnu grāmatu izdevniecība «Liels un mazs» laidusi klajā Ineses Zanderes dzejoļu krājumu «Kaķis uz klavierēm», ko ilustrējusi māksliniece Anita Paegle.

Grāmatā apkopoti 23 dzejoļi - no jautra skaitāmpanta līdz liriskai balādei, tādēļ tā varētu būt saistoša visai ģimenei. Krājuma nosaukums ņemts no tāda paša nosaukuma dzejoļa, kurš, autores vārdiem sakot, «nav par rāmu kaķi, kas snauž uz klavierēm un murrā, bet par negaidītu lēcienu, kas pilnmēness naktī uzrauj kājās visu māju, par noslēpumainu nakts dzīvnieku, kurš muzicē, staigājot pa klavieru taustiņiem. Par acīm, kas satraucoši spīd tumsā».

Kaķa - reālajā dzīvē sastapta, sapnī redzēta, iedomāta, rotaļā iesaistīta, cilvēka raksturā saskatīta, no pasaku un grāmatu pasaules iznākuša, savām rokām no sniega veidota - daudzveidīgais tēls grāmatā dzīvo dažādos kontekstos un dzejas formās. Dzejnieces un mākslinieces uzburtajā kaķu un cilvēku pasaulē vienmēr vējo dabas klātbūtne un katra dzīva būtne vienlīdz ilgojas būt gan brīva, gan citām piederīga. Autores vēlējušās laikā, kad mīlināšanās ap kaķu bildītēm pārņēmusi sociālos tīklus, dot kaķim iespēju būt pilnvērtīgam mākslas tēlam.

Izdevniecības «Liels un mazs» grāmatas iespējams iegādāties izdevniecības mājas lapā www.lielsmazs.lv, kā arī visos lielākajos grāmatu veikalos Latvijā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais