Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 22. līdz 28. maijam

© Publicitātes foto

2.lapa

«Sinfonietta Rīga» 15. sezonas noslēguma koncerts

Publicitātes foto

Sestdien, 22. maijā, tiešraidē no Lielās ģildes savu 15. jubilejas sezonu noslēgs kamerorķestris «Sinfonietta Rīga».

Diriģenta Normunda Šnē vadībā orķestris atskaņos neremdināmā jaunatklājēja Igora Stravinska koncertu «Dambārtonas ozoli» un romantisma laikmeta dižgara Roberta Šūmaņa Otro simfoniju. Savukārt kopā ar sitaminstrumentālistu Guntaru Freibergu pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos Jāņa Petraškeviča koncerts perkusijām un 34 instrumentiem «Echoing Distances».

«Līdzīgi kā citos manos darbos, arī par jaunā opusa skanisko matēriju esmu domājis kā par domājošu un jūtošu būtni, citiem vārdiem - kā par skanisku personu. Lai arī centrālās šeit ir tieši muzikālās likumsakarības un iekšējā strukturālā loģika, šī ir mūzika, kuras rašanās ir saistāma arī ar ārpusmuzikālām idejām,» stāsta Jānis Petraškevičs, atklājot, ka skaņdarbs ir viņ veltījums izcilajam perkusionistam Guntaram Freibergam un ir tapis pēc īpaša kamerorķestra «Sinfonietta Rīga» pasūtījuma.

Koncertu vadīs Latvijas Radio 3 «Klasika» direktore Gunda Vaivode.

Koncerta bezmaksas tiešraide skatāma kamerorķestra tīmekļa vietnē www.sinfoniettariga.lv, VSIA «Latvijas Koncerti» tīmekļa vietnē www.latvijaskoncerti.lv, kā arī «Sinfonietta Rīga» un «Latvijas Koncerti» «Facebook» kontos.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!