Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 15. līdz 21. maijam

© Publicitātes foto

7.lapa

Vijas Zariņas «Uzgleznotā daba»

Publicitātes foto

Latgales vēstniecībā GORS ir iekārtota jauna, mākslinieces Vijas Zariņas gleznu izstāde «Uzgleznotā daba».

«Esmu gleznotāja un man glezniecība kā medijs joprojām ir aktuāla, spēcīga, apveltīta ar noslēpumu un dažreiz pat grūti izskaidrojamu pievilkšanas spēku,» saka māksliniece Vija Zariņa, uzsverot, ka mākslā viņa meklē interesanto, harmonisko, līdzsvaroto, skaisto un neparasto vienlaikus.

«Savā glezniecībā īpašu nozīmi piešķiru ainavai, nevis no dabas nogleznotai, bet dabas inspirētai. Es tās saucu par savu sajūtu ainavām, tām ainavām, kas rodas manā iztēlē un paliek atmiņās. Gleznoju nevis konkrētu vietu, bet konkrētu noskaņu. Dažreiz jāglezno tā, kā nav, lai izskatītos tā, kā ir. Mirklī, kad es gleznoju, tā man ir vissvarīgākā lieta pasaulē. Tā es domāju un tā es strādāju.»

Vija Zariņa (1961) absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas profesora Induļa Zariņa monumentālās glezniecības meistardarbnīcu ar diplomdarbu «Dziesmu svētku simtgade» (1986), papildinājusies profesoru Eduarda Kalniņa un Borisa Bērziņa radošajās darbnīcās un 2000. gadā ieguvusi maģistra grādu. Kopš 2003. gada Vija Zariņa strādā LMA glezniecības katedrā, ir asociētā profesore.

Izstāde «Uzgleznotā daba» apmeklētājiem klātienē būs skatāma, tiklīdz mazināsies valdības noteiktie «Covid» ierobežojumi, bet līdz tam izstādi iespējams skatīt virtuāli kopā ar mākslinieci Viju Zariņu - GORS mājaslapā «latgalesgors.lv/izstades» un «Facebook» lapā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais