Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 8. līdz 14. maijam

© Publicitātes foto

6.lapa

Eiropas trubadūri Eiropas dzimšanas dienas svinībās

Publicitātes foto

Ik gadu visas Eiropas Savienības dalībvalstis atzīmē 9. maiju - Eiropas dienu jeb Eiropas dzimšanas dienu. Šogad eiropiešu kopības sajūtu un Eiropas dzimšanas dienas svinības būs iespēja piedzīvot «ReTV» raidījumā «Eiropas trubadūri» - 9. maijā pulksten 19.

Kopā ar raidījuma vadītājiem aktieriem Anci Strazdu un Klāvu Melli būs iespēja doties aizraujošā ceļojumā pa septiņām Latvijas pilsētām. Katrā no tām būs varēs satikt cilvēkus, kas ar savu darbu, vērtībām, mērķiem un sapņiem iedvesmo, atbalsta vietējos iedzīvotājus, nes sava novada un Latvijas vārdu Eiropā. Limbažos tā ir Inese Vaivare, kura rūpējas par brīvprātīgo kustību un palīdzības sniegšanu Latvijā un atbalstot kaimiņvalstis. Alūksnes novadā kopā ar veterinārārstu Aldi Drikānu būs iespēja iepazīt mobilās veterinārārsta prakses ikdienu. Rēzeknē būs iespēja satikt Valsts robežsardzes koledžas kinologus. Savukārt Jēkabpils stāsts iepazīstinās ar talantīgo molekulārās bioloģijas pētnieku Kārli Pleiko. Jelgavas stāsts skatītājus aizvedīs uz ar mīlestību lolotu ģimenes uzņēmumu «Līgas medus», kura saimniekiem rūp bioloģiskās daudzveidības un ekoloģiskas saimniekošanas īstenošana. Ventspilī ar paveikto iepazīstinās Arnita Damberga, kura ik dienu darbojas Ventspils Digitālajā centrā. Bet Kuldīgas radošajā impērijā, par kuru rūpējas Ilze Supe, būs iespēja uzzināt, kā Eiropas vērtības un pieredze jau itin drīz bagātinās Kuldīgu un visu Latviju. Šie ir stāsti, kas rāda mūsu dažādību, spēku un spēju iestāties vienam par otru, lai kādi būtu laiki.

Eiropas dzimšanas diena nekur pasaulē nav iedomājama bez mūziķiem un viņu priekšnesumiem. Arī «Eiropas trubadūru» ceļojumu bagātinās mūzika: grupas «Labvēlīgais Tips», «Otra puse» un Antra Stafecka, «Carnival Youth», Aija Andrejeva un grupa, Mārcis Auziņš, Kārlis Auzāns, Ralfs Eilands un Edavārdi (attēlā).

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais