Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 1. līdz 7. maijam

© Publicitātes foto

9.lapa

Ziedi koši, Latvija!

Publicitātes foto

Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Kultūras centrs «Iļģuciems» aicina uz pavasarīgu tiešraides svētku koncertu - 4. maijā pulksten 13.

31. Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienai veltīts muzikāls ziedu klēpis, ko kopīgi veidojuši koncerta dalībnieki - vokālā grupa «Putni» (1993), ģitārists Jānis Bērziņš, kurš savu māksliniecisko vēstījumu atspoguļo džeza mūzikā, džeza un improvizācijas mūzikas kontrabasists Staņislavs Judins un Latvijas Nacionālā teātra aktieris Gundars Grasbergs.

Stundu garajā koncertprogrammā dziesmās un dzejā būs iespēja pārstaigāt mūsu mīļo, skaisto Latviju no jūras krasta Kurzemē līdz pat bagātīgas ziedēšanas un smaržu pārpildītajām pļavām Vidzemē un Latgalē.

Koncertā skanēs tautasdziesmu apdares un populāra Imanta Kalniņa un Mārtiņa Brauna kormūzika jaunās komponistes Annas Veismanes aranžējumos balsīm, ģitārai un kontrabasam, kā arī Artūra Maskata, Paulas Līcītes, Staņislava Judina un Jāņa Bērziņa oriģinālmūzika par ziedu tēmu.

*Koncerts «Ziedi koši, Latvija!» būs skatāms bezmaksas tiešraidē Rīgas Kultūras centra «Iļģuciems» «Facebook» vietnē, vokālās grupas «Putni» «Youtube» kanālā, Rīgas pašvaldības Kultūras iestāžu apvienības «Youtube» kanālā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais