Lieldienu pasākumi Vidzemē – līksmi un aizraujoši

© Publicitātes foto

5.lapa



Aktivitātes Mārupē, Carnikavā, Stopiņos, Salacgrīvā, Alūksnē, Lubānā un Rūjienā

Carnikavas novadā Lieldienu brīvdienu laikā ir plānota cilpošanas spēle “Pavadi Lieldienas dabā”. Tā norisināsies no 3. aprīļa plkst. 9 līdz 5. aprīļa plkst. 12. Spēle dos iespēju kopā ar ģimeni doties dabā garās pastaigās un atsvaidzināt zināšanas par Lieldienām un Carnikavas novadu.

Publicitātes foto

Mārupes novads savukārt aicina izkustēties kopā ar Lieldienu zaķi un izbaudīt paplašinātās realitātes iespējas. No 29. marta līdz 11. aprīlim Mārupītes gatvē no Pededzes ielas līdz Rožu ielai, Jaunmārupes dabas parkā un Skultes dabas parkā iedzīvotāji varēs doties nelielās, aptuveni 1 km garās pastaigās, kur katrā tiks izvietoti 12 Mārupes vizuālās mākslas studijas audzēkņu radošie darbiņi. Takā būs aplūkojami gan speciāli aktivitātei radīti zīmējumi, gan iepriekš studijā tapuši darbi, kas atbilst Lieldienu tematikai. Mārupes kultūras nams un Pašvaldības īpašumu pārvalde ir parūpējusies par dažādiem pārsteigumiem un dekoriem takās, lai tās radītu Lieldienu noskaņas.

Publicitātes foto

Rūjienas TIC aicina Lieldienu brīvdienas pavadīt aktīvi! No 2. līdz 5. aprīlim visi tiek aicināti uz atraktīvu fotospēli. Spēles uzdevumu lapas būs iespējams saņemt pasta kastītē pie Rūjienas tūrisma informācijas centra Upes ielā 7 vai digitālā veidā: www.rujiena.lv. Uzdevumu atrisinājumi jānofotografē un jāatsūta uz Whatsapp numuru: 22002268. Pareizo atbilžu iesūtītāji balviņas varēs saņemt Rūjienas tūrisma informācijas centrā no 6. līdz 19. aprīlim, iepriekš piesakot vizīti. Rūjienas TIC atgādina, ka, piedaloties Lieldienu orientēšanās pasākumā, jāievēro visi valstī noteiktie drošības pasākumi!

Stopiņu novadā, Līgo parkā no 1. aprīļa būs iespēja šūpoties jaunajās šūpolēs un iziet Lieldienu labirintu. Kultūras centra “Ulbrokas pērle” logos ir izveidota Zaķu taka, no 1. aprīļa pie “Ulbrokas pērles” būs izvietoti dažādi Lieldienu rotājumi, fotostūrīši, fotobaneri un rene olu ripināšanai. Aicinām iedzīvotājus ievērot visus epidemioloģiskās drošības nosacījumus fotografējoties.

Publicitātes foto

Lieldienu brīvdienās Lubānā var iznomāt laivas un doties braucienā pa Aiviekstes upi, iznomāt velosipēdus un izbraukt velotaku, kā arī doties pastaigā pa taku “Aiviekstes ozoli”. Garākiem pārgājieniem var iznomāt tūrisma inventāru.

Salacgrīvā 4. aprīlī visas dienas garumā varēs piedalīties aizraujošā orientēšanās spēlē ”Meklējot Lieldienas Salacgrīvā un Salacgrīvas novadā 2021”, kas ļaus ieraudzīt Salacgrīvas un apkārtnes ievērojamākās vietas no Lieldienu zaķa skatpunkta. Tāpat notiks dažādas Lieldienu aktivitātes.

Publicitātes foto

Alūksnē, Muižas parkā jautrs un aktīvs Zaķu skrējiens 5. aprīlī. Organizētāji, Alūksnes bērnu un jauniešu centrs kopā ar jauniešu grupu “Oluksnieši”, pačukstēja, ka čaklie zaķi pa visu parku būs noslēpuši krāsainas Lieldienu olas. Starts pie Alūksnes kultūras centra no plkst. 11.00 līdz 16.00. Lai priecīgāka cilpošana - uzliec zaķa ausis!

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais