Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 20. līdz 26. februārim

© Publicitātes foto

10.lapa

Zilumzāļu garša

Publicitātes foto

Mākslinieces Agneses Bules «Facebook» profilā aplūkojama viņas personālizstāde «Enģeļu diena/Zilumzāles».

Eņģeļu sērijas darbi ir mākslinieces veltījums savai vārda dienai. Mēdz taču teikt, ka vārda diena ir eņģeļa diena. «Vārda diena tuvojās, un šķita, ka nepaspēšu, ka būs pavisam maz darbu, bet vajag kādu mazumiņu, tik vien kā zilumzāles, kā tabletīti,» saka māksliniece. Noliktavā bija zils papīrs - Rēriha biedrības apliecību drukas krāsas toņa piedzīšanas atlikumi. Tie tur glabājās no 1988. gada, un bija «sazilējuši» dažādās nokrāsās. Kā tas notiek? «Paņemu papīru, paņemu krāsu vai zīmuli, skatos, ko tā roka zīmē. Tad, kad beidzas brīva vieta darbnīcā, kur sazīmēto nolikt, tad ir skaidrs, ka jābeidz.»

Šai izstādei ir arī ēdamā daļa - zilas, saldas tabletes, Latviešu Zilumzāles.

*Izstādes darbi tiek dāvināti draugiem, atbalstītajiem un domu biedriem, bet trīs izstādes darbi piedalās loterijā (tā noslēgsies 21. februārī): https://www.facebook.com/agnesebuleart/posts/1779965225514923

******

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Signal kanālā.

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais