Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 23. līdz 29. janvārim

© Publicitātes foto

6.lapa

Video ekskursija izstādē «Meistara garais gads»

Publicitātes foto

Pielāgojoties apstākļiem, kuros kultūras procesus nav iespējams nodrošināt klātienē, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Kultūras centrs «Iļģuciems» ir izveidojis video ekskursiju pa tautas lietišķās mākslas izstādi «Meistara garais gads».

Izstāde «Meistara garais gads» tika iekārtota 2020. gada decembrī, taču, pieaugot vīrusa «Covid-19» izplatībai un ar to saistītajiem ierobežojumiem, izstāde apmeklētājiem tika slēgta.

Izstādi veido visu Rīgas Kultūras centra «Iļģuciems» tautas lietišķās mākslas studiju un tautas glezniecības studijas dalībnieku 2020. gadā tapušie darbi. Ekspozīcija sastāv no dažādās tehnikās izgatavotiem lietišķās mākslas darinājumiem - metālkalumiem, keramikas, austām tekstīlijām, pinumiem, adījumiem, tamborējumiem un gleznām. Izstādi iekārtojusi māksliniece Baiba Vaivare.

*Video ekskursiju ir iespējams apskatīt: Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības «Youtube» kontā un Rīgas Kultūras centra «Iļģuciems» «Facebook» lapā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais