"TestDevLab" iegūst mūsdienīgu biroju Ventspilī

PĀRREDZAMAS, tomēr noslēgtas ir mazās sanāksmju telpas © Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Pagājušā gada augustā IT kompānija “TestDevLab” sāka apgūt jaunā biroja telpas pašvaldības atjaunotajā namā Pils ielā 45/47. Mūsdienīgās biroja telpas, kuras paredzētas līdz 70 darbinieku vietām, pakāpeniski tiek apdzīvotas.

4 miljardi lietotāju

IT jomas uzņēmuma “TestDevLab” nosaukums, kas veidots no trīs angļu vārdu salikuma: testing, development un laboratory, precīzi norāda uz uzņēmuma darbības jomu, jo tā galvenie darbības virzieni saistās ar programmatūru izstrādi, testēšanu un inovatīvu risinājumu izveidošanu programmatūru testēšanai. Uzņēmuma sabiedrisko attiecību vadītājs Kristaps Skutelis stāsta: “Mūsu uzņēmums rūpējas, lai lietotāju mobilās lietotnes, tīmekļa lapas un citi IT risinājumi darbotos tieši tā, kā to iecerējis izstrādātājs un klients. Piebildīšu, ka testējam ne tikai pašu izstrādātās programatūras, bet starp mūsu klientiem ir arī ļoti ievērojami pasaules zīmoli - ne visus nosaukumus drīkstam atklāt, taču varu pateikt, ka starp mūsu klientiem ir arī “Microsoft”, kas pasaules IT industrijā komentārus neprasa, kā arī Spānijas kompānija “Telefonica” un Francijas “Orange”, kas ir pasaules telekomunikāciju milži. Kopumā 97% mūsu darba ir eksports. Esam paskaitījuši, ka tās lietotnes, kuras esam testējuši, ik dienu lieto ap četriem miljardiem cilvēku visā pasaulē. Tas nozīmē, ka mūsu inženieri spēj radīt tāda līmeņa produktus, kas ir noderīgi arī Silīcija ielejā."

PILS IELAS atjaunotais nams kļuvis par mājvietu “TestDevLab” Ventspils birojam / Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Labs sākums - lielisks turpinājums

“TestDevLab” var dēvēt par Ventspils uzņēmumu, kaut arī tam ir filiāles sešās Latvijas pilsētās. Tieši Ventspilī, Augsto tehnoloģiju parka Biznesa inkubatora paspārnē pirms desmit gadiem tika likti pamati šodien pasaulē plaši pazīstamajai kompānijai “TestDevLab”. Kristaps Skutelis uzsver, ka uzņēmuma pirmsākumos Ventspils Biznesa inkubatora saņemtais atbalsts bija ļoti svarīgs, jo kaut arī tā dibinātājiem Ervinam Grīnfeldam un Andrejam Frišfeldam bija liela pieredze tā laika progresīvākajā IT jomas uzņēmumā “Skype”, kas pašos pamatos ir mainījis pasauli, jauna eksportspējīga uzņēmuma izveidošana un attīstība pašu spēkiem vien būtu ļoti sarežģīta un mazāk efektīva. Ventspils par uzņēmuma dibināšanas vietu nebija izvēlēta nejauši, kaut arī abi dibinātāji nav ventspilnieki, tomēr abi bija absolvējuši Ventspils augstskolu un iepazinuši šīs pilsētas biznesa vidi un piedāvātās iespējas. Desmit darbības gadu laikā uzņēmums ir strauji audzis, atvēris filiāles vairākās Latvijas pilsētās un turpina izaugsmi - šobrīd norit darbs, lai atvērtu filiāles arī Igaunijā un Ziemeļmaķedonijā. Kā galvenais kritērijs filiāles atvēršanai un paplašināšanai ir kvalitatīva darbaspēka pieejamība. Arī šajā jomā Ventspilij ir daudz priekšrocību, jo IT jomas izglītība tiek piedāvāta visos līmeņos, sākot no pulciņiem Digitālajā centrā, līdz Ventspils tehnikumam, Ventspils augstskolai un Augsto tehnoloģiju parkam, kur iespējams strādāt zinātnisko darbu līmenī.

ATVĒRTĀ TIPA BIROJS ar mīkstā seguma grīdām, inovatīviem apgaismojuma risinājumiem un augstas kvalitātes darbagaldiem mudina radoši strādāt / Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Darba vides komforts - tas ir svarīgi!

Vaicāts par jaunajām biroja telpām, kurās valda mājīga atmosfēra, Kristaps skaidro: “Ne tikai Ventspilī, bet arī citos uzņēmuma birojos cenšamies radīt atmosfēru, kas uzlabo darbinieku noskaņojumu, jo tikai komfortablos apstākļos cilvēks var efektīvi strādāt. Domājam par visu - lai būtu gaišs, komfortabla temperatūra, estētiska vide, ērti galdi un krēsli, augsta līmeņa tehnoloģiskās iekārtas, vieta atpūtai, pusdienām. Tas viss ir ļoti svarīgi! Skatāmies, kā pret saviem darbiniekam izturas un ko viņiem piedāvā pasaules labākās nozares kompānijas, pārņemam labāko pieredzi un ieviešam to savā praksē. Priecājamies, ka jaunajās Ventspils biroja telpās mēs saviem darbiniekiem varam nodrošināt ļoti labus apstākļus, kas uzlabo strādājošo produktivitāti un atbrīvo prātu no nevajadzīgām problēmām. Par to varam teikt paldies arī Ventspils pašvaldībai, kura mērķtiecīgi strādā, lai uzņēmumi šeit justos gaidīti.”

Novados

Lielais kritušo skaits abās karojošajās pusēs 1944. gada kaujās par Bausku apliecināts ar vārdiem no vietējā avīzē “Bauskas Darbs” 1945. gada 9. jūnijā publicētas Bauskas apriņķa Tautas veselības nodaļas prasības pilsētas izpildu komitejai šos līķus beidzot tomēr apglabāt.

Svarīgākais