Skaistākās un neparastākās vietas Tukumā un tā apkārtnē

Sv. Trīsvienības Tukuma luterāņu baznīca ir viena no vecākajām celtnēm pilsētā, datēta ar 1644.gadu. Tagadējo altārgleznu "Kristus pie krusta" baznīca ieguvusi 1859. gadā, bet 20.gadsimta 30.gados pilsētas turīgākie pilsoņi uzdāvinājuši tai četras krāsainas vitrāžas. Baznīcā ierīkots skatu tornis, no kura pilsēta apskatāma no 23,5 metru augstuma. © F64

3.lapa

Vārti no pagātnes uz nākotni

Kaspars Krafts/F64

Arhitektes Līgas Saulespurenas un mākslinieka Anda Niedres veidotais vides objekts Vārti no pagātnes uz nākotni pie Pils torņa ir virzienrādītājs tiešā un pārnestā nozīmē. Tas rāda ceļu uz muzeju, kur tiek atspoguļotas mūsu pagātnes norises. Vienlaikus tas kalpo arī kā informācijas stends, jo divos LED ekrānos tiek atspoguļotas mūsdienu aktualitātes. Vārtu sienā iegravēti 41 dižena tukumnieka vārdi - cilvēki, kuri devuši nozīmīgu ieguldījumu Tukuma pilsētas attīstībā, kultūras, izglītības, zinātnes, sporta un saimnieciskajā jomā vai Tukuma vārdu nesuši pasaulē.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Novados

“Izglāb mani! Mums ir dots laiks – viens mēnesis… Aizkrauklē tiek likvidēta kaķu biedrība “Felida”, jo pašvaldību neinteresē šo kaķīšu liktenis,” tīmeklī atrodam sūru ierakstu un kaķu skumjās acis, kas lūdz – izglāb mani! Ikviens, kuram sirds krūtīs, zina, cik reizēm ir grūti izglābt dzīvniekus. Bet glābšanu mūsu mazie brāļi ir pelnījuši tikpat daudz kā cilvēki. Vienkāršāk, protams, ir novērsties. Kāda situācija ir Aizkrauklē – novēršanās vai palīdzība?

Svarīgākais