TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

© Foto kolāža/F64

2.lapa

Klāt "Supernova", klāt arī pirmie skandāli

Andrejs Strokins

Latvijas Televīzijas (LTV) dziesmu konkursa “Supernova 2022” pusfināla tiešraidē šosestdien, 5. februārī, 17 dalībnieku sacentīsies par tikšanu fināla Top 10, no kurienes pavērsies ceļš uz Eirovīzijas dziesmu konkursu Turīnā. Izskatās, ka šī gada “Supernova” radīs tik daudz diskusiju, cik vēl nekad agrāk.

Pusfinālā uz skatuves kāps 17 ceļazīmes uz Eirovīziju tīkotāju - 16, kurus izvēlējās žūrija, un Miks Galvanovskis, kuru šī žūrija nesaprotamu iemeslu dēļ bija atstājusi aiz pusfināla borta un kurš līdz pusfinālam izsitās, pateicoties tikai balsotājiem. Ierindas mūzikas mīļotāji Galvanovskim sniedza lielāko atbalstu starp kopumā desmit tādiem pašiem bēdubrāļiem (un māsām), kuru vidū bija vēl daži pusfināla cienīgi dalībnieki (piemēram, Katrīna Dimanta). “Supernovas” izšķirošajiem notikumiem kvalificēsies desmit dalībnieki. “Gan pusfinālā, gan finālā skatītāju īsziņu un telefonbalsojuma rezultātus saskaitīs kopā ar žūrijas balsojuma rezultātiem. Katrai skatītāja balsij būs būtiska nozīme - par savu favorītu no viena tālruņa numura varēs zvanīt un sūtīt īsziņas neierobežotā skaitā,” informē LTV.

Tātad - puse no teikšanas būs skatītājiem īsziņu un telefonbalsojumā, puse piederēs žūrijai. Tai un LTV būs tiesības finālam izvirzīt arī vienpadsmito dalībnieku, taču “wild card” varēs arī nepiešķirt. Bet kas tad ietilpst šajā glorificētajā ekspertu komandā? ““Supernovas” pusfināla un fināla žūrijas sastāvu LTV atklās tikai pēc starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa Turīnā Itālijā. Žūrijā ir Latvijas mūzikas industrijas, pasākumu jomas un televīzijas pārstāvji, kā arī ārvalstu profesionāļi,” - tas ir viss, ko šobrīd atklāj LTV. Laba augsne sazvērestības teorijām, no kurām šobrīd viena no ticamākajām vēsta, ka pusfinālistu Top 16 sakārtots nevis no kvalitātes un izredzēm Turīnā viedokļa, bet vienkārši sakomplektēts no pazīstamiem vārdiem un joku projektiem, lai “Supernovas” pārraidēm būtu augstāki reitingi. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Klāt "Supernova", klāt arī pirmie skandāli

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Lasāmgabali

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais