Interesantas un maz zināmas vietas Saldus novadā

© F64

8.lapa

Baznīca ar pazemes ejām

F64

Ķērkliņu evaņģēliski luteriskā baznīca ir 20. gadsimta četrdesmitajos gados pamests Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas dievnams Saldus novada Zvārdes pagasta teritorijā, uzkalnā ar skatu Ķērkliņu ezera rietumu krasta virzienā.

Šī luterāņu baznīca celta 1641. gadā sākotnēji kā koka dievnams, bet vēlāk jau kā mūra celtne, taču postīta abos pasaules karos. Ķērkliņu baznīca ar apakšzemes ejas palīdzību agrāk bijusi savienota ar bijušo, netālo klosteri.

Draudze 1929. gadā atjaunojusi baznīcas mūra ēku pēc tā laika raksturīgās būvprakses, lielos sienu tilpumus aizpildot ar laukakmeņiem, bet precīzo ēkas kontūru veidojot ar māla ķieģeļiem.

Pēc Otrajā pasaules karā nodarītajiem postījumiem un līdz ar draudzes likvidāciju padomju varas gados dievnams tā arī nav atjaunots.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Lasāmgabali

Acīs riesās laimes asaras, kad lidmašīna pacēlās no Rīgas lidostas skrejceļa. Es atkal braucu uz savu mīļo Itāliju. Austiņās skanēja dziesma “Chi vediamo a casa”, latviski tas nozīmē – tiksimies mājās. Vienmēr, kad braucu uz Itāliju, ir bijusi sajūta, it kā es atgrieztos mājās.

Svarīgākais