TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

5.lapa

Degviela, pārtika un citas preces drīz kļūs vēl dārgākas

f64.lv, Vladislavs Proškins

Eksperti ir vienisprātis - cenas turpinās kāpt. Uzņēmumi izmantos jebkuras iespējas, lai kompensētu negūtos ieņēmumus, gan jauno nosacījumu izmaksas. To varam novērot arī šobrīd, kad pieaug ierobežoti pieejamo pakalpojumu cenas.

Centrālas statistikas pārvaldes dati liecina, ka 2021. gada februārī, salīdzinot ar 2020. gada februāri, vidējais patēriņa cenu līmenis samazinājās par 0,2%. Savukārt mēneša laikā vidējais patēriņa cenu līmenis palielinājās par 0,4%, īpaši pieaugot ar transportu saistītām precēm un pakalpojumiem.

Četru mēnešu laikā, tas ir no pērnā gada novembra līdz šā gada februārim, kad valsts dzīvoja stingru ierobežojumu jūgā, degviela ir sadārdzinājusies par 6 līdz 16 procentiem. Ieviestie tirdzniecības ierobežojumi un mājsēde svētku laikā cenu kāpumu nav apturējusi. Šajā grupā vidējais cenu līmenis pieauga par 2,1%. Degviela kļuva dārgāka par 5,1%, tai skaitā dīzeļdegviela - par 5,7%, benzīns - par 4,4% un auto gāze - par 3,8%.

Visu rakstu var izlasīt šeit:

Degviela, pārtika un citas preces drīz kļūs vēl dārgākas

Lasāmgabali

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais