TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

© Rūta Kalmuka/F64

5.lapa

Kāpēc lietotāji pamet "WhatsApp"?

Neatkarīgā

Viena no pasaulē populārākajām saziņas lietotnēm “WhatsApp” pēdējā laikā piedzīvojusi lietotāju skaita samazinājumu - daļa migrējuši uz citām saziņas lietotnēm, piemēram, “Telegram” vai “Signal”, daļai šī lietotne vienkārši vairs nedarbojas.

Tiklīdz “WhatsApp” informēja par savu jauno privātuma politiku, kas lietotājiem ir jāapstiprina līdz šā gada 8. februārim, ja viņi vēlas turpināt lietot šo saziņas platformu, daļa lietotāju to pameta un pārgāja uz citām saziņas lietotnēm, piemēram, “Telegram” vai “Signal”. Iemesls šādai masveida migrācijai bija nevis tas, ka lietotājiem kaut kas ir jāapstiprina, bet gan bažas, ka “WhatsApp” vairāk dalīsies lietotājus skarošā informācijā ar savu mātesuzņēmumu “Facebook”.

Aizgājušos lietotājus, visticamāk, neatgriezīs “WhatsApp” lēmums pagaidām neieviest jauno privātuma politiku. “WhatsApp” savā blogā sola, ka tas pakāpeniski vērsīsies pie cilvēkiem, lai tie varētu pārskatīt jauno politiku nesteidzīgi, pirms tā stājas spēkā, un nevienam lietotājam konts netiks apturēts vai dzēsts 8. februārī. Tas gan nenozīmē, ka “WhatsApp” šobrīd būtu atteicies no privātuma politikas ieviešanas. Iespējams, tā stāsies spēkā 15. maijā. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Kāpēc lietotāji pamet "WhatsApp"?

Lasāmgabali

Acīs riesās laimes asaras, kad lidmašīna pacēlās no Rīgas lidostas skrejceļa. Es atkal braucu uz savu mīļo Itāliju. Austiņās skanēja dziesma “Chi vediamo a casa”, latviski tas nozīmē – tiksimies mājās. Vienmēr, kad braucu uz Itāliju, ir bijusi sajūta, it kā es atgrieztos mājās.

Svarīgākais