Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 14. līdz 20. novembrim

© Publicitātes foto

7.lapa

Mārtiņa Ķibilda «Atslēgas» interneta platformā

Viens no redzamākajiem un sabiedrības novērtētākajiem Latvijas simtgades projektiem «Atslēgas» turpmāk būs skatāms īpaši izveidotā interneta platformā «www.atslegas.lv».

Mārtiņa Ķibilda (1973-2019) un «VFS Films» radīto vērienīgo TV raidījumu ciklu «Atslēgas» veido 50 sērijas 15 minūšu garumā, un tas ir viens no apjomīgākajiem TV dokumentālā žanra projektiem, kāds jebkad tapis par Latvijas vēsturi.

Kā īpašs papildinājums sērijām ir to tulkojums krievu un angļu valodās, tas sniegs iespēju projekta skatītāju loku paplašināt gan Latvijā, gan ārzemēs.

Mārtiņa Ķibilda ieceri uz 50 TV sēriju cikla bāzes radīt brīvprātīgas izvēles mācību palīglīdzekli Latvijas vēstures izziņai turpina realizēt viņa ģimene kopā ar «VFS Films» un Latvijas Televīziju.

«Atdzīvināt Mārtiņa projektu «Atslēgas» man ir īpašs uzdevums un kopā ar Mārtiņa lielajiem dēliem daru to ar lielu mīlestību. Mūsu mērķis ir paveikt Mārtiņa iecerēto, uzdāvināt Latvijai un skolām šo vērtīgo materiālu, ievietotu vienā mājas lapā, aicināt pasniedzējus un skolēnus aktīvi iesaistīties diskusijā par Latvijas vēsturi. Šādi mēs saredzam iespēju piešķirt TV raidījumam papildu izglītojošo vērtību un paliekošu ilgtermiņa noderīgumu sabiedrībai,» stāsta Mārtiņa sieva, Ilze Grase-Ķibilde.

*Interneta platforma «www.atslegas.tv», kurā vienuviet būs visas 50 raidījuma «Atslēgas» sērijas, tulkotas krievu un angļu valodās, kalpos kā brīvprātīgas izvēles mācību palīglīdzeklis Latvijas vēstures izziņai, izmantošanai vēstures stundās, pasniedzējiem, skolēniem un citiem interesentiem. Vietne paredzēta kā pievienotā vērtība skolām, pasniedzējiem izmantojot materiālu kā vizuālu papildinājumu vēstures stundās pārrunātajām Latvijas vēstures tēmām.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Lasāmgabali

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais