Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 7. līdz 13. novembrim

© Publicitātes foto

7.lapa

Patriotiskas dziesmas Valmieras Kultūras centrā

Trešdien, 11. novembrī, pulksten 19.30 Valmieras Kultūras centrā notiks Lāčplēša dienas koncerts «Roks. Mīlestība. Brīvība».

Patriotiskas un iemīļotas Imanta Kalniņa, Mārtiņa Brauna, Zigmara Liepiņa un citu komponistu dziesmas izpildīs solisti Atis Ieviņš, Sabīne Petruseviča, Nora Urbāne, Beāte Velpe, Madars Vanags un citi, kā arī pavadošā grupa Didža Sostes vadībā. Koncerta mākslinieciskais vadītājs - Rūdolfs Bērtiņš.

Koncerta idejas pamatā ir apziņa: «es esmu latvietis un manas saknes ir latviskas». «Manuprāt, novembris ir laiks, kad ir ne tikai jāaizdedz piemiņas svece. Novembris bija «roks»... Un tagad šis «roks» ir atvērts. Un mums, kas šodien te esam, tas jānovērtē, jāpiemin un jānodod tālāk jaunajai paaudzei. Tā arī radās šī ideja,» atklāj Rūdolfs Bērtiņš.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Lasāmgabali

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais