TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

© Dmitrijs Suļžics/F64

3.lapa

Covid-19 vakcīna: Latvija ieliek kāju iepirkuma durvīs

PIEŠĶIRTI. Eiropas Komisija rezervējusi vairākus miljardus eiro vakcīnu izstrādei un pašlaik pastāv cerība, ka vakcīna tiks reģistrēta līdz gada beigām / Eiropas Komisija

Valdība slēgtajā daļā izskatījusi visu Latvijas sabiedrību interesējošu jautājumu - Covid-19 vakcīnu iepirkumu. Ņemot vērā nepietiekamos gripas vakcīnas krājumus pašlaik Latvijā, pieaug bažas, vai gadījumā, ja Eiropā kāda vai vairākas Covid-19 kandidātvakcīnas izturēs visas pārbaudes un tiks reģistrētas, Latvijas iedzīvotāji to varēs saņemt pietiekamā daudzumā vai vispār saņemt.

Pašlaik vēl neviena no izmēģinājuma vakcīnām nav apstiprināta, līdz ar to var teikt, ka cerības uz vakcīnu pret Covid-19 ir lielas, bet simtprocentīgi skaidras atbildes - kad un kāda no vakcīnām tiks apstiprināta Eiropā un kad to sāks ražot ‒ nav nevienam. Saskaņā ar Eiropas Zāļu aģentūras ziņojumu, vistuvāk rezultātam ir farmācijas kompānijas “AstraZeneca” kandidātvakcīna, kas top sadarbībā ar Oksfordas universitāti. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Covid-19 vakcīna: Latvija ieliek kāju iepirkuma durvīs

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Lasāmgabali

Acīs riesās laimes asaras, kad lidmašīna pacēlās no Rīgas lidostas skrejceļa. Es atkal braucu uz savu mīļo Itāliju. Austiņās skanēja dziesma “Chi vediamo a casa”, latviski tas nozīmē – tiksimies mājās. Vienmēr, kad braucu uz Itāliju, ir bijusi sajūta, it kā es atgrieztos mājās.