Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 17. līdz 23. oktobrim

© Publicitātes foto

7.lapa

Apkalnas un Paula koncertprogramma ērģeļmūzikas festivālā «ORGANismi»

Publicitātes foto

No 22. līdz 25. oktobrim Latgales vēstniecībā «GORS» notiks piektais Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls «ORGANismi».

Tā mākslinieciskā vadītāja un iedvesmotāja, ērģelniece Iveta Apkalna atzīst, ka viņas dzimtajā pilsētā Rēzeknē notiekošais festivāls kļuvis arī par neatņemamu Latvijas kultūras dzīves sastāvdaļu un šogad īpaši aicina piedzīvot tieši festivālam radītās programmas ar Raimonda Paula, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra, Gundara Āboliņa un Austrijas mūziķu - Valentīna Fjodorova un Jūlijas Kristīnes Lukanas - piedalīšanos.

Festivāla ieskaņā ceturtdien, 22. oktobrī, pulksten 18 būs klausāma Austrijas mūziķu - arfistes Jūlijas Kristīnes Lukanas un ērģelnieka Valentīna Fjodorova koncertprogramma «Ērģeles un arfa». Unikālā duetā Johana Sebastiāna Baha, Sezāra Franka, Morisa Ravēla, Kloda Debisī un citu komponistu skaņdarbos vareno ērģeļu balsis savīsies ar trauslajām arfas skaņām.

Par festivāla centrālo notikumu var uzskatīt Ivetas Apkalnas, maestro Raimonda Paula un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra īpaši festivālam radīto koncertprogrammu, kas izskanēs sestdien, 24. oktobrī, pulksten 18. Tajā tiks pirmatskaņoti Gijas Kančeli, Semjuela Bārbera un Raimonda Paula skaņdarbi jaunos aranžējumos un pārlikumos ērģelēm, ko veidojusi komponiste Anna Veismane. Pie diriģenta pults - Jānis Stafeckis.

Jau tradicionāli festivālā īpaša vieta vienmēr tiek atvēlēta bērniem un jauniešiem, kuri ik gadu piedalās jauna uzveduma izveidē ar vēstījumu, kas uzrunā visu paaudžu cilvēkus. Šogad festivālā pirmizrādi svētdien, 25. oktobrī, pulksten 16 piedzīvos koncertuzvedums «Ķiršu koks», kurā līdz ar Ivetu Apkalnu piedalīsies aktieris Gundars Āboliņš un Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolas bērnu koris (diriģente Anda Lipska). Koncertuzveduma pamatā ir itāļu rakstnieces Andželas Noreti grāmata «Mans vectēvs bija ķiršu koks», tajā skanēs arī dziesmas no Raimonda Paula cikla «Mazs, laimīgs zēns». Uzveduma režisore - Inese Mičule.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Lasāmgabali

Acīs riesās laimes asaras, kad lidmašīna pacēlās no Rīgas lidostas skrejceļa. Es atkal braucu uz savu mīļo Itāliju. Austiņās skanēja dziesma “Chi vediamo a casa”, latviski tas nozīmē – tiksimies mājās. Vienmēr, kad braucu uz Itāliju, ir bijusi sajūta, it kā es atgrieztos mājās.

Svarīgākais