Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 17. līdz 23. oktobrim

© Publicitātes foto

6.lapa

Aijas Bley «Zero Waste» «Kamergalerijā»

Publicitātes foto

«Kamergalerijā» (11. novembra krastmalā 35, 5. stāvā, 81. telpā) aplūkojama mākslinieces Aijas Bley personālizstāde «Zero Waste».

Aija Bley plašāk zināma kā fotogrāfe un kinorežisore. Izstāde demonstrēs jaunu mākslinieces daiļrades šķautni: tajā būs skatāmi jaunākie darbi, kas tapuši procesuālā kopdarbā ar dabu un mijiedarbībā ar grafikas tehnikām.

Aija Bley šajos darbos strādā ar «zero waste» ideju un integrē savos darbos «ready-made» principus. Tas balstās postmodernisma idejā, ka mākslā tiek izmantots tas, kas jau ir radīts, kā arī mākslas darbs nav kaut kas absolūts, pabeigts un neaizskarams. «Manā izstādē darbus primāri ir radījis nevis cilvēks, bet dzīvā daba,» saka māksliniece. Darba process balstās dabas dokumentēšanā, atlases veikšanā un pēc tam «pārtulkošanā» dažādās grafikas tehnikās (sietspiede, augstspiedums, linogriezums, kokgrebums, dobspiedums, zīmējums, akvarelis, u.c.)

Izstādes vēstījums akcentē, ka «zero waste» vai bezatkritumu dzīves ideja svarīga arī mākslas procesā. Māksliniekam vajadzīga drosme, lai piebremzētu savu ego vienmēr radīt ko jaunu un nebijušu, bet saskatītu neskaitāmās lietas, kas ir mums apkārt - atdzīvinātu un piepildītu tās ar savu radošo enerģiju.

*Izrāde apskatāma līdz 15. novembrim ik dienas no pulksten 12 līdz 18. Ieeja bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Lasāmgabali

Acīs riesās laimes asaras, kad lidmašīna pacēlās no Rīgas lidostas skrejceļa. Es atkal braucu uz savu mīļo Itāliju. Austiņās skanēja dziesma “Chi vediamo a casa”, latviski tas nozīmē – tiksimies mājās. Vienmēr, kad braucu uz Itāliju, ir bijusi sajūta, it kā es atgrieztos mājās.