Neatkarīgā iesaka: TOP10 notikumi kultūrā no 3. līdz 9. oktobrim

© Publicitātes foto

8.lapa

Nerūpīga harmonija Rīgas Mazākajā galerijā

No 8. oktobra līdz 23. novembrim Rīgas Mazākajā galerijā (Aristida Briāna ielā 9, Rīgā, K. K. fon Stricka villas skatlogā) būs skatāma starptautisku atzinību guvušā mākslinieka Kristapa Ancāna personālizstāde «Dažādi iemesli, kāpēc tavs sniegavīrs izskatās netīrs» («Different reasons why your snowman looks dirty»).

Publicitātes foto

Izstādes saturu veido divi tekstuāli un konceptuāli uztverami darbi «Vakar sniga» («It was snowing yesterday») un «Dažādi iemesli, kāpēc tavs sniegavīrs izskatās netīrs» («Different reasons why your snowman looks dirty»), kurā savstarpēju saspēli veido formālās un izdomātās vērtības, fizikas likumi un visaptverošas atsauces. Darbos ietvertie, mākslinieka radītie nosacījumi ir gana pretrunīgi, tomēr vienlaikus turas kopā nerūpīgā harmonijā -, informē izstādes kuratore Auguste Petre.

«Man patīk radīt mehānismus, caur kuriem tiek meklētas individuālas pieskāršanās iespējas skatītājam. Es nezinu, kas kam sniga vakar; kā kam bija daudz; kā bija daudz vakar; kuram bija un šodien nav. Tieši tādēļ, šie manis radītie teksti aktivizējas tikai saskarē ar skatītāju, kurš tos izlasa. Es tiešām nezinu, kāpēc tavs sniegavīrs izskatās netīrs, toties varu piedāvāt versijas,» saka mākslinieks Kristaps Ancāns.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Lasāmgabali

Acīs riesās laimes asaras, kad lidmašīna pacēlās no Rīgas lidostas skrejceļa. Es atkal braucu uz savu mīļo Itāliju. Austiņās skanēja dziesma “Chi vediamo a casa”, latviski tas nozīmē – tiksimies mājās. Vienmēr, kad braucu uz Itāliju, ir bijusi sajūta, it kā es atgrieztos mājās.

Svarīgākais